Egeland svarte leserne

Går pressen for langt i dekningen av store kriminalsaker? Ansvarlig redaktør i Dagbladet, John O. Egeland, svarte leserne på nettet i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Les spørsmålene og svarene nederst i denne saken.

Pressen har fått mye kritikk for sin dekning av store kriminalsaker. Sist ut er assisterende riksadvokat Hans-Petter Jahre, som er så rystet over pressens dekning av Orderud-saken, at han vurderer lovgivning som skal innskrenke medias rettigheter til å dekke slike saker.

Forslaget er møtt med sterk kritikk fra pressehold. «Lovgivning som regulerer medienes metoder, hører til i andre systemer enn det vi bekjenner oss til», skrev Dagbladet på lederplass i går.

Gruer seg

De pårørende i Baneheia-saken har sagt at de gruer seg til mediedekningen. De etterlatte og deres advokater ber innstendig pressen unngå detaljerte beskrivelser av hendelsesforløpet og hvilke overgrep de to drepte venninnene ble utsatt for.

- Det er skjebnen til våre to små prinsesser dere skriver om, sa Jostein Sørstrønen til pressen før Baneheia-saken begynte. Han er faren til den drepte Stine Sofie Sørstrønen (8).

Må få fram fakta

Ansvarlig redaktør John O. Egeland i Dagbladet tror ikke at media kommer til å ta spesielle hensyn overfor barn i dekningen, slik de pårørende ønsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer