Egelands bønn til politikerne: - Sett dere inn i virkelighetens verden

Venstre og KrF kan ikke love at de kan presse regjeringen til ny Syria-politikk, tross vippeposisjon i Stortinget.

- NASJONEN MÅ GJØRE MER: - Jeg føler virkelig at nordmenn flest, som jeg i kontakt med, har et sterkt ønske om at nasjonen må gjøre mer. Dette er ikke noe vi kan løse innenfor ordinære budsjetter og kvoter - ekstraordinære utfordringer krever ekstraordinære svar, sier Jan Egeland. Foto:  JIM WATSON / AFP PHOTO
- NASJONEN MÅ GJØRE MER: - Jeg føler virkelig at nordmenn flest, som jeg i kontakt med, har et sterkt ønske om at nasjonen må gjøre mer. Dette er ikke noe vi kan løse innenfor ordinære budsjetter og kvoter - ekstraordinære utfordringer krever ekstraordinære svar, sier Jan Egeland. Foto: JIM WATSON / AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det skorter ikke på KrF og Venstres ønsker om å hjelpe flere syriske kvoteflyktninger, og øke bistanden til det krigsherjede landet.

Stortingsrepresentantene Line Henriette Hjemdal (KrF) og Iselin Nybø (V) sier begge at kravene Jan Egeland og Flyktninghjelpen fremmer i dag, er et godt initiativ:

• Den norske andelen syriske kvoteflyktninger må økes fra 1000 til 3000.• Norge kan ikke plukke ut de som er lettest å integrere, men de som har størst beskyttelsesbehov.• Det må legges én milliard kroner ekstra på bordet til Syria i 2015-budsjettet.

Venstre og KrF sikrer mindretallsregjeringen Solberg flertall i Stortinget, og skal i budsjettforhandlinger med regjeringen til høsten.

Men tross i at de langt på vei er enige i Egelands krav, kan verken KrF eller Venstre love at kravet om en ny Syria-politikk, blir realitet.

Bundet av samarbeidsavtalen - Dette er et veldig godt initiativ fra Flyktninghjelpen. Vi mener Norge og verdenssamfunnet må gjøre mer for flyktningene i regionen, men også ta imot flere til Norge. KrF ønsker å ta i mot flere enn det Stortinget har bestemt, men vi har ett krav: Det må ikke føre til at det kuttes i bistand verken der eller i andre regioner. Situasjonen i Syria er prekær, og vi må bidra mer, sier Hjemdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer