Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egen kirke på toppen av kjøpesenter

Oslo (NTB): Norges første kjøpesenter-kirke skal etter planen stå ferdig neste år. Oslo Søndre Frikirke har nemlig inngått en intensjonsavtale med Olav Thon Gruppen om å disponere toppetasjen i et nytt kjøpesenter som skal bygges på Mortensrud i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En spennende løsning som passer til vårt motto om å være en kirke i hverdagen, sier synodeformann og prosjektleder Andreas Bruno Jakobsen i Den Evangelisk Lutherske Frikirke til Vårt Land.

Oslo Søndre Frikirke, som har medlemmer fra til sammen ti nasjoner, har fra første stund møtt stor forståelse og velvilje både hos byggherren og Oslo kommune, der saken nå ligger til behandling i bygningsrådet.

- Den sosiale profilen ble spesielt godt mottatt. Vi er en menighet som satser blant barn og ungdom, noe alle instanser ser nødvendigheten av i sentrum av en drabantby. Det er her ungdommen samles på kveldene, og vi håper å komme inn som et godt tilbud i miljøet, sier Jakobsen.

I USA finnes det mange eksempler på denne typen kombinasjon av børs og katedral.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!