VIL SENKE EGENKAPITALKRAVET: - Vi gjør det klart at det kan være forsvarlig å gi boliglån til låntakere med en egenkapital ned mot 10 prosent dersom låntakeren har tilfredsstillende betjeningsevne, har vist at de kan spare og beskytter seg mot renteøkning gjennom å binde renten, sier finansminister Siv Jensen.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL SENKE EGENKAPITALKRAVET: - Vi gjør det klart at det kan være forsvarlig å gi boliglån til låntakere med en egenkapital ned mot 10 prosent dersom låntakeren har tilfredsstillende betjeningsevne, har vist at de kan spare og beskytter seg mot renteøkning gjennom å binde renten, sier finansminister Siv Jensen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Egenkapitalkravet ved boligkjøp kan senkes til ti prosent

Ved førstegangs-boliglån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Vi understreker i brevet til Finanstilsynet viktigheten av at bankene har fleksibilitet til å gi lån ut fra fornuftige individuelle vurderinger av lånesøkernes gjeldsbetjeningsevne, sier finansminister Siv Jensen (Frp).

- Blant annet må bankene kunne legge vekt på lånesøkernes fremtidige evne til å betjene lånet. Vi gjør det også klart at det kan være forsvarlig å gi boliglån til låntakere med en egenkapital ned mot 10 prosent dersom låntakeren har tilfredsstillende betjeningsevne, har vist at de kan spare og beskytter seg mot renteøkning gjennom å binde renten, fortsetter Jensen. (NTB)