Egersund-tiltalte må frifinnes

EGERSUND (Dagbladet): - Den 19 år gamle jenta må få bearbeide sin traumatiske barndom. Hun trenger psykiatrisk hjelp. Hennes aggressivitet har gått over styr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvarer Monica Solberg nedla påstand om full frifinnelse for blant annet fire tilfeller av voldtekt i sin prosedyre i Dalane herredsrett i går.

Hun innrømmet derimot delvis skyld i legemsbeskadigelse, men hevdet tvang ikke er bevist.

Aktors påstand er fengsel i tre og et halvt år. Solberg er rystet over at aktor ikke har vurdert formildende omstendigheter for den 19-årige hovedtiltalte jenta.

- Jenta er ressurssterk, men til tider aggressiv. Hun kan sjøl ikke forstå at hun skal ha vært leder i denne gjengen. - Her er det skjedd et psykologisk samspill, en dynamikk som ingen av dem kan forklare, sa hun, og mente ungdommene har benektet 19-åringens lederrolle.

Ikke tvang

Solberg hevdet at påtalemyndigheten ikke har bevist at det forelå et trusselbilde før de seksuelle handlingene fant sted. Dersom det var frykt til stede, er det ikke bevist at det var tvang.

Hun viste til fornærmedes forklaring i retten: - Når hun sjøl er usikker på om hun ble truet, hvordan kan vi da anse det som bevist at hun ble det? Aktor oppkonstruerer 21-åringens frykt, påsto forsvarer Solberg. Hun mente det også var en konstruksjon fra aktor at den tiltalte 19-åringen skaffet seg et luftgevær for at de skulle skyte på venninnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer