Egersund-tiltalte må frifinnes

EGERSUND (Dagbladet): - Den 19 år gamle jenta må få bearbeide sin traumatiske barndom. Hun trenger psykiatrisk hjelp. Hennes aggressivitet har gått over styr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forsvarer Monica Solberg nedla påstand om full frifinnelse for blant annet fire tilfeller av voldtekt i sin prosedyre i Dalane herredsrett i går.

Hun innrømmet derimot delvis skyld i legemsbeskadigelse, men hevdet tvang ikke er bevist.

Aktors påstand er fengsel i tre og et halvt år. Solberg er rystet over at aktor ikke har vurdert formildende omstendigheter for den 19-årige hovedtiltalte jenta.

- Jenta er ressurssterk, men til tider aggressiv. Hun kan sjøl ikke forstå at hun skal ha vært leder i denne gjengen.
- Her er det skjedd et psykologisk samspill, en dynamikk som ingen av dem kan forklare, sa hun, og mente ungdommene har benektet 19-åringens lederrolle.

Ikke tvang

Solberg hevdet at påtalemyndigheten ikke har bevist at det forelå et trusselbilde før de seksuelle handlingene fant sted. Dersom det var frykt til stede, er det ikke bevist at det var tvang.

Hun viste til fornærmedes forklaring i retten: - Når hun sjøl er usikker på om hun ble truet, hvordan kan vi da anse det som bevist at hun ble det?
Aktor oppkonstruerer 21-åringens frykt, påsto forsvarer Solberg. Hun mente det også var en konstruksjon fra aktor at den tiltalte 19-åringen skaffet seg et luftgevær for at de skulle skyte på venninnen.

- Jenta var så rasende da hun skjøt på grunn av det som hadde skjedd tidligere på dagen. Hun så svart, og hadde ingen tanke for at det gjorde vondt.

Ifølge Solberg framstår det uforståelig for 19-åringen at hun har gjort dette, og at hun skulle ha ønsket å skade sin venninne.

«Uaktsom lek»

Den hovedtiltalte jentas forsvarer karakteriserte påtenningen av den 21 år gamle jenta som «en uaktsom lek». Det var ikke tegn til avstraffelse, og hadde heller ikke karakter av mishandling.
- Brenningen begynte som en lek. Det tok vel litt av, og de ble vel litt giret alle sammen. Ungdommene stoppet da uhellet skjedde, og det smalt på ryggen til fornærmede. Men 21-åringen sa ikke at hun mislikte det. Hvordan kan de andre da forstå at hun mislikte det?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer