FIKK GJENNOM EGET FORSLAG:  Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant for Fremskrittspartriet og tidligere leder for partiet Demokratene, er oppnevnt som medlem av Utlendingsnemnda. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB SCANPIX .
FIKK GJENNOM EGET FORSLAG: Vidar Kleppe, tidligere stortingsrepresentant for Fremskrittspartriet og tidligere leder for partiet Demokratene, er oppnevnt som medlem av Utlendingsnemnda. Arkivfoto: Tor Erik Schrøder / NTB SCANPIX .Vis mer

Eget forslag skled helt gjennom

Vidar Kleppe overrasket over oppnevnelsen i Utlendingsnemnda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vakt oppmerksomhet at tidligere leder i partiet Demokratene, Vidar Kleppe, er blitt oppnevnt som medlem av Utlendingsnemda.

Nå viser det seg at han selv foreslo at han burde få vervet.

Det var før helgen at regjeringen oppnevnte 368 nye lekmedlemmer til Utlendingsnemnda (UNE), deriblant innvandringsmotstanderen Vidar Kleppe, noe som vakte en del oppsikt.

Ifølge Fædrelandsvennen var Kleppe selv overrasket over utnevnelsen, men Klassekampen skriver tirsdag at det var Kleppe selv som foreslo at han burde få vervet.

Fra bystyret Om lag halvparten av medlemmene i UNE blir oppnevnt etter forslag fra frivillige organisasjoner. Den andre halvparten er oppnevnt etter forslag fra Juristforbundet, Utenriksdepartementet og Justisdepartementet. Kleppe tilhører den siste gruppen.

Men Justisdepartementet foreslår medlemmer etter forslag fra fylkesmennene rundt om i landet.

Fylkesmannen i Agder, som foreslo Kleppe som UNE-medlem, gjorde dette på bakgrunn av et vedtak i Kristiansand bystyre i september i år, der Kleppe altså foreslo seg selv.

(NTB).