Egg-sjåføren blir konfrontert av blokade-bøndene

- Ikke verdens ende om det er tomt for egg til 17. mai, mener bøndene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKI (Dagbladet): Bøndene er i opprør mot statsminister Erna Solberg, finansminister Siv Jensen og jordbruksminister Sylvi Listhaug. Derfor har de hengt opp bilder av ansiktene deres i en varseltrekant på blokader foran eggpakkeriene landet rundt. De vil vise sin vrede mot regjeringa og bruddet i jordbruksoppgjøret.

Målet deres er at en eggkrise skal synliggjøre at norsk mat i butikkene ikke er en selvfølge, og dermed risikerer Norge å bli eggløse til 17. mai og grunnlovsjubileumsfeiringa.

Utenfor Den stolte hane egg (Cardinal foods) i næringsområdet utenfor Ski i Akershus parkerte Follo-bøndene traktorene sine utenfor egg-pakkeriet før hanen gol i morges. Eggene slipper inn til anlegget, men ikke en eneste plomme får forlate pakkeriet av Norges Bondelag.

Egg-sjåfør Hallgeir Martinhussen fortviler. I morges leverte han dagsferske egg til anlegget, men eggene han skulle ha med ut igjen er blokkert.

RASENDE BØNDER: Akershus Bondelag ledet an av leder Sigurd Enger er sinte på regjeringa og aksjonerer med en egg-blokade. Foto: Endre Vellene
RASENDE BØNDER: Akershus Bondelag ledet an av leder Sigurd Enger er sinte på regjeringa og aksjonerer med en egg-blokade. Foto: Endre Vellene Vis mer

Se konfrontasjonen når bøndene inspiserer traileren til Hallgeir, og hva sjåføren synes om egg-blokaden i videoen øverst i saken.

Drar hvis politiet kommer Administrerende direktør Torfinn Prytz Higdem i Den stolte hane egg (Cardinal foods) synes blokaden er trist, men vil ikke hive seg inn i konflikten.

- Vi er nøytrale i dette, sier han.

Bondeleder Sigurd Enger i Akershus bondelag leder troppene utenfor eggpakkeriet.

- Dersom politiet kommer og vil fjerne oss, vil vi etterkomme det. Men vi blir så lenge vi har ordre om det, sier Enger til Dagbladet.

Advarer mot hamstring Dagligvarekjedene og eggpakkeriene tror ikke det er fare for at det blir tomt for jubileumsegg til folket til 17. mai i år.

- Vi har fulle lagre og fulle butikker, så vi er ikke engstelige, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Paus i Coop til NTB.

ICA opplyser at det trolig ikke blir problemer i deres butikker, så lenge folk ikke hamstrer.

- Hamstring fører sjelden noe godt med seg, så hvis folk handler egg som normalt vil det være nok med egg en god stund framover, sier kommunikasjonssjef Bjørnar Mickelson til NTB.