Eggleder rundt halsen: - Menn blir stille

Savannah (22) fjernet egglederne fordi hun ikke ville ha barn. Så lagde hun et kjede av dem.

SKAPER REAKSJONER: Savannahs skjede-kjede har gått viralt på TikTok. Foto: Jam Press.
SKAPER REAKSJONER: Savannahs skjede-kjede har gått viralt på TikTok. Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22 år gamle Savannah Blouin fra Connecticut har hele livet tenkt at hun ikke vil ha barn. Derfor fjernet hun nylig egglederne sine.

I kjølvannet av operasjonen tok Blouin et valg som har gjort henne viral på TikTok: Hun bestemte seg nemlig for å lage et smykke av dem.

«Jeg bærer egglederne mine inne i dette harpiks-smykket,» sier Blouin i et klipp mens hun viser fram et kjetting-kjede med stort anheng. Inne i anhenget ser man egglederne.

Eggleder er en tynn, rørformet kanal ut fra hver side av livmoren, ifølge Store medisinske leksikon.

I et annet klipp viser Blouin fram smykket på ny, mens hun skriver at hun «skulle ønske hun hadde gjort jobben grundigere».

Klippet har fått over tre millioner visninger og over en halv million likes.

- Er en rar person

22-åringen forteller til nyhetsbyrået Jam Press at hun har hatt lyst til å fjerne egglederne sine «hele livet». Operasjonen ble gjennomført sommeren 2022.

Blouin forteller at hun lagde eggleder-kjedet selv, etter å ha fått veiledning i en hobbybutikk.

- Jeg er en rar person av natur. For meg ble det helt naturlig å lage et smykke av egglederne, sier Blouin til Jam, mens hun forklarer hvordan hun tok egglederne med seg i en kopp og fôr av sted til hobbybutikken for hjelp.

Den unge kvinnen, som opplyser at hun er veganer og aktivist, forteller at hennes mor ble nektet å lage eggleder-smykke da hun fjernet sine eggledere for tjue år siden.

- Dette gjorde det enda viktigere for meg å få gjøre det, kommenterer Blouin.

Menn blir stille

Blouin har ikke overraskende nok fått mange splittede reaksjoner på eggleder-smykket sitt. Selv føler hun seg sterk og feminin når hun bærer kjedet.

På TikTok er det flere som kaller henne både ekkel og skremmende. Men det er også mange som støtter påfunnet, og som ønsker de kunne gjort det samme.

«Nei … bare nei», skriver en følger.

«Er det lov!? Skulle ønske jeg visste det for noen år siden», skriver en annen.

Boluin forteller til Jam at mange blir sjokkerte over smykke-valget.

- De fleste menn jeg viser kjedet til, blir stille og merkelige. De liker ikke at jeg er stolt over min infertilitet, kommenterer hun.

Videre sier Blouin at smykket er en fin måte å komme i samtale om eggledere og kvinners underliv på. Ved flere anledninger har hun snakket med andre kvinner om selve fjerningsprosessen.

Hun har også avvist flere myter, forklarer hun:

- Flere tror for eksempel at mensen blir borte dersom man fjerner egglederne. Det stemmer ikke! Jeg er glad jeg kan hjelpe med å spre riktig informasjon.

Den 22 år gamle kvinnen sier smykket er et tegn på retten til å velge selv.

- Jeg har aldri ønsket meg barn, og jeg er glad jeg har muligheten til å ta kontroll over kroppen min på denne måten. Dette smykket er et bevis i seg selv, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer