Eggløsning på E18

Vegvesenet lot være å sprenge på E18 for at 2400 høner skulle få verpe i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BAMBLE (Dagbladet): Det er hønemor Tove Tangvald Ryd veldig glad for.

Vegvesenet sørget for en skikkelig eggløsning under utbyggingen av E18 rett ved gården til Tove Tangvald Ryd i Bamble i Telemark. Det var stor frykt for at de verpeglade hønene skulle få sjokk av dynamittsalvene og legge færre egg.

Har verpet ferdig

Dermed fikk hønene dirigere utbyggingen av gang- og sykkelstien. Hele besetning har nå verpet seg ferdig og sprengingen kan starte.

- Erfaringer fra andre steder har vist at sprengning kan føre til at hønene blir skremt og verper mindre, sier Tove Tangvald Ryd.

De 2400 hønene er nå tatt ut av tjeneste. Verpehønenes pensjonsalder er på 76 uker. Da havner de i kjøpmennenes frysedisker.

Mens Vegvesenet nå kan fyre av dynamittsalvene rundt veggene på Riis gård, venter Tangvald Ryd på en ny forsyning med verpehøner. Når de kommer til gårds 16 uker gamle etter jul, skal siste dynamittsalve være avfyrt.

Spesielt

Vegvesen kunne lagt det store egget ved å sprenge i vei uten hensyn. Til Telemarksavisa sier seksjonsleder i Statens vegvesen, Eivind Gurholt, at han aldri før har hørt om at en besetning med høner har fått bestemme veiutbygging.

EGGSTRA-SERVICE: Det er Vegvesenet, det. Tove Tangvald Ryd klukker fornøyd over at Statens vegvesen stanset sprengningsarbeid ved gården i Bamble i Telemark slik at hønene fikk verpe i fred.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer