Corona-krisa

Eggum: - Nav mangler corona-svar

- Ringes ned fra medlemmer og tillitsvalgte, sier Fellesforbundets leder.

KREVER KLARE SVAR: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener regjeringen så langt har slept beina etter seg i håndteringen av corona-visuset. Men sier medlemmene har mange spørsmål de ikke får svar på. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
KREVER KLARE SVAR: Fellesforbundets leder Jørn Eggum mener regjeringen så langt har slept beina etter seg i håndteringen av corona-visuset. Men sier medlemmene har mange spørsmål de ikke får svar på. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Lederen av Fellesforbundet, Jørn Eggum, forventer konkrete tiltak og svar til alle berørte av coronaviruset i dag. Så langt er rådene sprikende og svarene om folks rettigheter i denne situasjonen manglende, ifølge Eggum.

- Mange skoler og barnehager har stengt. Hva skjer når barn settes i karantene? Da må en av foreldrene være hjemme i 14 dager. Hva slags rettigheter har våre folk i hotell og restaurant eller i industrien? Vi blir nedringt av folk som ikke får klare svar fra Nav. Her burde regjeringen for lengst hatt svar, mener Eggum.

I sin redegjørelse om corona-epidemien i Stortinget i dag sa Høie at corona-håndteringen kan få store samfunnsmessige konsekvenser. Han nevnte foreldre som må være borte fra jobben for å ta seg av barn som et eksempel, men sa ikke noe om de ansattes rettigheter.

- Ulik praksis

Når statsminister Erna Solberg og finansminister seinere i dag legger fram krisetiltak, forventer Eggum avklaring på de ansattes rettigheter.

- Vi hører om ulik praksis fra kommunene. Mange ringer Nav og får ulike svar. Det er viktig at regjeringen tenker på bedriftene i denne situasjonen, men de må også ha svar til de ansatte slik at de ikke taper i lønn på å være hjemme med barn i karantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer