Egil (23) drept utenfor hybelen

Vennene i det norske supportermiljøet rundt Leeds fotballklubb er i sjokk og sorg etter at Egil Tostrup Bråten ble drept med kniv utenfor hjemmet sitt i Oslo sentrum natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Han var verdens mest harmløse person, og det gjør det bare mer ubegripelig at han ble offer for et drap. Det er ytterst tragisk, sier kameraten og medsupporteren Øyvind Bratlie Skaare til Dagbladet.

Gode venner

Skaare ble kjent med Bråten som en del av en fast gjeng som sammen fulgte den engelske fotballklubben Leeds United. De møttes på utesteder i Oslo og så kampene Leeds spilte. Seinest på torsdag var vennene samlet på Bohemen pub og så Leeds spille.

I går ble hjemmesiden på supporterunionen fylt av kondolansemeldinger fra venner og bekjente.

Ikke ran

Politiet står uten noen teori om hvem som kan ha motiv for å ta ham av dage. Bråten hadde fremdeles lommebok og mobiltelefon på seg, så det er lite tvilsomt at motivet er ran.

Den unge mannen, opprinnelig fra Våler i Solør, var trolig på vei hjem til sin hybel i Oslo sentrum, men kom ikke lenger enn til gata utenfor bygården.

Han var fremdeles i live da en politipatrulje fant han i en blodpøl bak en parkert personbil i Nordahl Bruns gate 22. Politibetjentene som fant Bråten foretok livredning, men han døde en halv time senere på Ullevål sykehus. Han overlevde ikke et dypt knivstikk i brystet. På åstedet ble det funnet en tom knivslire.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer