Egil (23) drept utenfor hybelen

Vennene i det norske supportermiljøet rundt Leeds fotballklubb er i sjokk og sorg etter at Egil Tostrup Bråten ble drept med kniv utenfor hjemmet sitt i Oslo sentrum natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han var verdens mest harmløse person, og det gjør det bare mer ubegripelig at han ble offer for et drap. Det er ytterst tragisk, sier kameraten og medsupporteren Øyvind Bratlie Skaare til Dagbladet.

Gode venner

Skaare ble kjent med Bråten som en del av en fast gjeng som sammen fulgte den engelske fotballklubben Leeds United. De møttes på utesteder i Oslo og så kampene Leeds spilte. Seinest på torsdag var vennene samlet på Bohemen pub og så Leeds spille.

I går ble hjemmesiden på supporterunionen fylt av kondolansemeldinger fra venner og bekjente.

Ikke ran

Politiet står uten noen teori om hvem som kan ha motiv for å ta ham av dage. Bråten hadde fremdeles lommebok og mobiltelefon på seg, så det er lite tvilsomt at motivet er ran.

Den unge mannen, opprinnelig fra Våler i Solør, var trolig på vei hjem til sin hybel i Oslo sentrum, men kom ikke lenger enn til gata utenfor bygården.

Han var fremdeles i live da en politipatrulje fant han i en blodpøl bak en parkert personbil i Nordahl Bruns gate 22. Politibetjentene som fant Bråten foretok livredning, men han døde en halv time senere på Ullevål sykehus. Han overlevde ikke et dypt knivstikk i brystet. På åstedet ble det funnet en tom knivslire.

Kino

Nå anmoder politiet samtlige personer som befant seg i området mellom midnatt og kl. 01 natt til i går om å melde seg.

- Vi tror han kan ha vært på Eldorado kino og sett 21-forestillingen søndag kveld, for han har sendt en tekstmelding om dette til sin familie. Vi har også undersøkt videoopptak fra overvåkningskameraer fra oppgangen hans, og vi har grunn til å tro at han ikke forlot leiligheten, men var på vei hjem til den da det skjedde. Selve drapet finnes ikke på videopptaket, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt.

- Vi oppfordrer nå folk som har sett den avdøde, kanskje på vei hjem fra kino, til å ta kontakt med politiet, sier Kristiansen.

Krangel

Flere vitner hørte og så ting som muligens kan ha sammenheng med drapshandlingen i tidsrommet rundt klokka 00.50 natt til i går. En kvinne forteller til Nettavisen at hun hørte flere personer krangle høyt, deretter hørte hun kraftige hvin i bildekk.

Et mannlig vitne, som bor i samme bygård som avdøde, forteller at han i det samme tidsrommet hørte et smell og så et lysglimt, men så ingenting da han stakk hodet ut vinduet.

Et tredje vitne skal ha observert en lys bil, muligens en hvit Ford, kjørende i høy hastighet ned Nordahl Bruns gate, ta en U-sving, for så å stoppe på et sted som kan være nær åstedet. Etter et kort opphold raser bilen videre oppover gata i stor fart.

- Vi ønsker ikke altfor mye fokus på denne bilen. Jeg kan bekrefte at folk på stedet fanget opp en lys bil med et merkelig kjøresett. Men det er usikkkerhet rundt biltype og farge. Enhver bil i området på dette tidspunktet er interessant, sier Kristiansen.

- Omgjengelig kar

Drapsofferet har hatt fast jobb i urmaker engros-firmaet Frithjof E. Rasmussen på Bryn siden i fjor sommer.

- Han var en veldig blid og omgjengelig kar, som var godt likt på jobben, og var flink med det han gjorde. Han hadde ansvar for store verdier, og hadde full tillit hos oss, sier hans sjef Frithjof E. Rasmussen til Dagbladet.

Politiet orienterte i går Bråtens foreldre i Våler.

ÅSTEDET: Det var her Egil Tostrup Bråten (23) ble funnet knivstukket ca. klokka 00.50 natt til søndag utenfor sin hybel bak Blitz-huset i Oslo sentrum. 23-åringen døde kort tid etter av skadene. Politiet søker alle som kan ha opplysninger om hva 23-åringen gjorde før han ble drept.
LIDENSKAP: På dette bildet vises Egil Torstrup Bråtens (stående) engasjement for favorittlaget Leeds, her sammen med sin faste supportergjeng.