Egil (76) ringte politiet før han ble slått ihjel

Ville trolig hjelpe 15-åringen som like etter skal ha blitt drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 15-åringen som er siktet for legemsbeskadligelse med døden til følge etter hendelsen på Greåker ble i dag begjært varetektsfengslet i 14 dager.

Da den påståtte gjerningsmannen ankom retten i 12.30-tida i dag hadde han et tydelig sår under venstre øye. Han hadde hetten på genseren sin trukket over hodet, og så bort fra presse og publikum i et kort minut før retten besluttet å la resten av rettsmøtet gå for lukked dører.

Offeret ringte 112

Politiet uttaler i dag til Sarpsborg Arbeiderblad at avdøde Egil Silverheim Hansen (76) i går morges så 15-åringen ligge ved veien i Greåker. Da dro han hjem og ringte politiet med sin bekymring for gutten, før han returnerte til stedet der han hadde sett 15-åringen.

Det skal ha blitt sendt en politipatrulje da 76-åringen slo alarm, men Silverheim Hansen, som bodde bare rundt 200 meter fra åstedet, ankom før politiet.

Først da oppsto situasjonen som førte til at 76-åringen skal ha blitt påført dødelige skader av den berusede ungdommen.

- Politiet har registrert at det kom inn en telefon tidlig søndag morgen fra den personen som senere viste seg å være offeret i saken, forteller politiadvokat Dag Fredrik Reymert ved Østfold politidistrikt til sa.no.

Ikke påkjørt

SLÅTT I HJEL: Den 15 år gamle siktede skal ha vært på vei hjem fra fest da han av ukjente årsaker kom i kontakt med den kjørende 76-åringen som han skal ha påført dødelige skader. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SLÅTT I HJEL: Den 15 år gamle siktede skal ha vært på vei hjem fra fest da han av ukjente årsaker kom i kontakt med den kjørende 76-åringen som han skal ha påført dødelige skader. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Guttens forsvarer, Harald Otterstad, sier til Dagbladet.no at gutten hevder han handlet i nødverge, men vil ikke gå i detalj i hva hans klient har fortalt ham. VG skrev i dag at gutten skal ha sagt han ble påkjørt av 76-åringen forut for basketaket mellom de to. Dette avviser advokaten i formiddag.

- At han skal ha blitt påkjørt er helt ukjent for meg. Han har ikke sagt noe slikt. Det som trolig har skjedd er at han har gått langs veien, bilen kom i mot han og det har oppstått en eller annen form for kontakt mellom de to, men ikke en påkjørsel, sier Ottestad til Dagbladet.no.

Politiet vil ennå ikke gå ut med detaljene i hendelsesforløpet slik de har oppfattet det.

- Vi gjennomgår nå opplysningene i saken og vil gå ut med mer når vi har kvalitetssikret informasjonen, opplyste politiadvokat Reymert til Dagbladet.no tidligere i dag.

Også han avviser påstandene om at gutten skal ha hevdet at han ble påkjørt.