Ego på boks

Tagging er det perfekte uttrykket for vår tid: Personlig og uten substans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER KOMMET en ny billettautomat på min stasjon på Kolsåsbanen. Den er ikke særlig elegant og selvfølgelig er Oslo Sporveier ute av stand til å sette den i drift. Slike bagateller betyr ingenting for unge herrer som har presset sin personlighet inn i en sprayboks. Automaten er allerede overtegnet med private bumerker og eksteriørmessig klar for en kommunal søppelfylling. Dette er verken nytt eller oppsiktsvekkende. Store deler av det offentlige rom preges nå av innholdsløs grafitti uten noen kunstnerisk verdi.

NOKSÅ MANGE sosiologer, psykologer og sosialarbeidere mener vi skal tolerere dette. Forsøplingen har jo et politisk budskap og representerer følgelig ytringer av verdi. Jeg er helt enig i at taggingen har et politisk innhold. Den overveiende delen av det vi ser har et budskap som harmonerer med kjernen i Fremskrittspartiets prinsipprogram: meg, meg, meg. Det handler om en sosial protest hvor både budskapet og metoden er å spre sin egen signatur på flater hvor den vanskelig lar seg fjerne. Her er intet opprør, bare en egotripp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer