Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Egoistisk og meningsløst

STAVANGER (Dagbladet): I går hoppet nok en basehopper i døden fra Kjerag-fjellet i Rogaland. - En totalt meningsløs og egoistisk aktivitet, tordner politimester Olav Sønderland i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det sjette dødshoppet fra Kjerag får slett ikke basehopper Stein Edvardsen til å pakke ned fallskjermen og finne en annen hobby.

- Hoppene gir meg så utrolig mye, det er verdt risikoen. Tenk å kunne kontrollere et fryktet fall, et svev - det gir en enorm selvtilfredsstillelse, sier Edvardsen til Dagbladet.

Han er aktiv i Norges baseforbund og kom tilbake fra Kjerag for få dager siden.

- Selvsagt er det tragisk at noen omkommer. Men ekstremsport er farlig, og det dør langt flere i andre aktiviteter, mener Edvardsen, som synes søkelyset mot dødsleken er urettferdig.

- Etisk forkastelig

Basehopperen som mistet livet i går, klarte ikke å løse ut fallskjermen sin. Den forulykkede hopperen skal være fra Italia. I forrige uke ble to hoppere skadd etter å ha blitt kastet mot fjellveggen.

Politimester Olav Sønderland kommer ikke til å be om et forbud mot basehopping. Men han er oppgitt over at så mange vil utsette seg sjøl og sine nærmeste for en slik belastning.

- Hopperne bør spørre seg sjøl om det er etisk forsvarlig å holde på med dette. Politiet kan ikke gjøre noe. De hopper frivillig fra fjell, bruer, bygninger, kraner. Det er ekstremt, egoistisk og meningsløst, framholder politimesteren.

Magnet

Kjerag er blitt som en magnet på basehoppere fra hele verden. Norges baseforbund ønsker at alle som hopper, skal ha minst 250 fallskjermhopp bak seg.

- Men vi kan ikke kreve det, og heller ikke kontrollere hvem som drar inn for å hoppe. Folk må vite sine egne grenser, sier Stein Edvardsen.

Han slår fast at basehopping er kommet for å bli, et forbud i Kjerag vil bare lede sporten til andre steder.

- Kjerag er det beste stedet i hele verden for basehopping. Det er et veldig trekkplaster, og all medieomtale trekker folk dit. Snart er det foretatt 10 000 hopp fra Kjerag. Vi har respekt for fjellet og sporten, men det er en aktivitet som gir oss utrolig mye glede, påpeker Stein Edvardsen.

BASEHOPPER: - Basehopping gir en enorm glede, sier basehopper Stein Edvardsen fra Sandnes. Enda et dødshopp skremmer ham ikke.
SINT: Politimester Olav Sønderland ber hopperne tenke over om det er etisk forsvarlig å utsette seg sjøl og sin familie for en slik fare.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media