Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Egoistisk og unødvendig, Drillo»

Egil «Drillo» Olsen gikk i går til frontalangrep på Dagbladets dekning av boligstriden i nabolaget hans. Men elevene på Nordberg ungdomsskole mener underskriftskampanjen Drillo har vært med på, skyver narkomane ut i kulda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Er du en sofaradikaler, Drillo?
- Nei, eksnarkomane er velkomne

- Jeg veit ikke om jeg stoler på deg, varslet Egil Olsen da Dagbladet ville snakke med ham etter ordslagsmålet på «Redaksjon 21» på NRK i går kveld. Ord som «løgner», «jævla dårlig journalist», «forbaska sprøyt» og «sitatfusk» haglet fra ekslandslagssjefen i debatten med Tyrilistiftelsen og Dagbladets politiske redaktør Thor Gjermund Eriksen.

Årsaken er Dagbladets omtale av naboprotesten mot 18 planlagte utleieboliger på Nordberg.

«Egoistisk»

Ungdommene på Nordberg kaller Drillos og andre naboers kampanje for «egoistisk og unødvendig». Elevrådslederne Jan Christian Vestre og Elisabeth Ulseth ba Drillo tenke på de menneskelige verdiene da de traff naboen Drillo på Marienlyst i går.

- Det kan være bra å ha eksbrukere i et skolemiljø. Det står respekt av å komme seg ut av narkomisbruket, vi kan lære noe av det, sier nestleder Ulseth.

Hun forstår at småbarnsforeldre kan reagere, men: - Ett sted må også eksnarkomane bo, og skal de ut blant folk, må de bo blant folk. Dette er jo motiverte folk som vil ut av misbruket. Vi skyver dem bort gjennom å starte sånne kampanjer, sier Elisabeth Ulseth.

Fortsatt mot

UT MOT DRILLO: Elevrådslederne Jan Christian Vestre og Elisabeth Ulseth ved Nordberg ungdomsskole ba Egil «Drillo» Olsen tenke på de menneskelige verdiene da de traff ham i går. - Det kan være bra å ha eksbrukere i et skolemiljø, sier ungdommen.Foto: JEANETTE LANDFALD
UT MOT DRILLO: Elevrådslederne Jan Christian Vestre og Elisabeth Ulseth ved Nordberg ungdomsskole ba Egil «Drillo» Olsen tenke på de menneskelige verdiene da de traff ham i går. - Det kan være bra å ha eksbrukere i et skolemiljø, sier ungdommen.Foto: JEANETTE LANDFALD Vis mer

Drillo står fast på motstanden mot boligprosjektet, men mener det ikke betyr at han avviser narkomane: - Tyrilistiftelsen er jo også skeptisk til 18 eksnarkomane i samme boligprosjekt, akkurat som jeg.

- Har du ringt oss og sjekka hva som kommer da, Egil? spurte nestleder i Tyrilistiftelsen, Roar Skolsegg. - Ingen av dere som protesterer, har tatt en telefon til oss, før Steinar Ofsdal ringte. Det var fredag, da saken sto på trykk i Dagbladet.

- En femdel av brevet jeg signerte, handler om eksnarkomane, påpeker Drillo: Både trafikkbelastning, byggeskikk, vegetasjon og reguleringsplan brukes i argumentasjonen mot prosjektet.

Men 1. august sendte redaksjonssjef Janneken Øverland i Gyldendal forlag og mannen, potensiell kulturredaktør Rolf Lie i Aftenposten, et klageformular til rektor Jan Sørsdahl på Kringsjå barneskole. I følgebrevet til rektor nevnes én eneste grunn til at prosjektet må utsettes. Målgruppa for prosjektet er eksnarkomane.

«Som naboer og foreldre blir vi selvsagt bekymret... Vi skjønner ikke at det kan være gunstig å plassere denne typen bolig så nær skoler, studentboliger, skateboardrampen m.m.,» står det i brevet.

- Jeg kan ikke gå god for dette. Jeg står på det jeg selv har skrevet under på, sier Drillo.

I protestformularet fra naboene heter det at Tyrilistiftelsens utleieboliger vil påvirke Nordberg ungdomsskole og Kringsjå barneskole i negativ retning.

Ingen skolemotstand

Men Nordberg ungdomsskole ser ingen grunn til å engasjere seg mot boligprosjektet i Flesåsveien:

- Vi diskuterte forslaget til naboprotest, og vedtok at dette ikke er en sak for skolen, sier Anne Karin Lindahl, leder av driftsstyret ved skolen.

- Likevel blir skolen brukt i kampen mot boligprosjektet. Synes du det er OK?

- Det bør komme fram at driftsstyret ikke ønsker å uttale seg for eller imot prosjektet.

UT MOT DRILLO: Elevrådslederne Jan Christian Vestre og Elisabeth Ulseth ved Nordberg ungdomsskole ba Egil «Drillo» Olsen tenke på de menneskelige verdiene da de traff ham i går. - Det kan være bra å ha eksbrukere i et skolemiljø, sier ungdommen.Foto: JEANETTE LANDFALD
Hele Norges coronakart