Egypt: - Både Israel og Hamas til forhandlinger

Men skal ikke sitte i samme rom.

I KRIG: Israelske soldater som deltar i offensiven mot Gaza, tar en pause inne på det palestinske territoriet. Foto: DEN ISRAELSKE HÆREN/EPA/SCANPIX
I KRIG: Israelske soldater som deltar i offensiven mot Gaza, tar en pause inne på det palestinske territoriet. Foto: DEN ISRAELSKE HÆREN/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Både Israel og Hamas deltar når en våpenhvile skal diskuteres i Kairo torsdag, opplyser Egypt. Samtalene i FNs sikkerhetsråd derimot, står i stampe.

Også representanter for den palestinske selvstyremyndigheten som ledes av president Mahmoud Abbas' Fatah-bevegelse, skal delta på møtet.

- Alle de tre partene har sagt seg villige til å sende en delegasjon, sier Egypts ambassadør til FN, Maged Abd al-Aziz.

Det er det egyptisk-franske forlaget til en våpenhvile på Gazastripen som skal diskuteres.

Abd al-Aziz påpeker at samtalene vil finne sted, uavhengig av hva FNs sikkerhetsråd kommer fram til.

- Vi er ikke interessert i et stykke papir. Vi mottar delegasjoner fra alle parter, noen er allerede på plass i Kairo, understreker den egyptiske FN-ambassadøren.

- Ikke i samme rom

Egypts utenriksminister Ahmed Aboul Gheit bekrefter at Hamas er invitert til å delta i samtalene, men påpeker at deres representanter ikke vil sitte i samme rom som den israelske delegasjonen.

- En israelsk delegasjon kommer til Kairo. Møter vil finne sted mellom egyptere og israelere, men ikke mellom israelere og Hamas. Mer enn det vil jeg ikke si, sier den egyptiske utenriksministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.