Egypterne ute og demonstrerer igjen

Egypt: - Gå, Sisi, gå!

Skuespilleren og businessmannen Mohamed Ali får egyptere ut i gatene igjen. - Han er blitt Egypts mest populære mann.

VI ER TILBAKE: Titusener av egyptere trosset igjen frykten og gikk ut i Egypts gater og krevde sin presidents avgang. - Gå, Sisi, gå! Vi er ikke redde og gir oss ikke, var beskjeden for folkemengdene i går. Foto: Oliver Weiken / dpa / Scanpix
VI ER TILBAKE: Titusener av egyptere trosset igjen frykten og gikk ut i Egypts gater og krevde sin presidents avgang. - Gå, Sisi, gå! Vi er ikke redde og gir oss ikke, var beskjeden for folkemengdene i går. Foto: Oliver Weiken / dpa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag og kveld var titusener av egyptere igjen ute i gatene, både på Tahrir-plassen i Kairo, men også i en rekke andre byer. Demonstrantene ropte at landets president, Abdel Fattah el-Sisi må gå av, og er de første siden Sisi tok over makta i 2014.

- Det som var utenkelig i går, skjer nå. Folk roper at Sisi må gå av, og de virker veldig besluttsomme, sa BBCs utsendte da hun var ute i gatene i går kveld.

Følger mann i eksil

Det er den egyptiske skuespilleren og businessmannen Mohamed Ali som har inspirert folk til å gå ut og demonstrere. Ali har jobbet i hæren i 15 år, og hadde da ansvaret for en rekke milliard-bygge-prosjekt gjennom selskapet sitt, Amlaak. Der så han korrupsjonen med egne øyne, ifølge Vice.

- Tiden deres er ute, sa Ali i en video tirsdag, før han ba egypterne gå ut i gatene og demonstrere fredag, altså i går.

Og både i hovedstaden og andre byer gikk folk ut i gatene i går.

Det var den 2. februar at Mohamed Ali, fra frivillig eksil-liv i Spania, la ut en Facebook-post som i løpet av timer hadde blitt sett hundretusener av ganger. Videoen ble raskt slettet fra Facebook, men da var den allerede spredd via kanaler som WhatsApp og YouTube.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer