Nye arkeologiske funn i Egypt:

Egypt: - Vi må skrive om historien

Nye funn av over 50 sarkofager, masker, trebåter og papyrusruller gjør at historien om den historiske byen Saqqara må skrives om, ifølge sjefsarkeolog.

NYE FUNN: Nok en gang er det funnet nye historiske skatter i Egypt. Denne gang har egyptiske arkeologer gjort flere funn i Saqqara, 30 kilometer sør for hovedstaden Kairo. Foto: Khaled Desouki / AFP / NTB
NYE FUNN: Nok en gang er det funnet nye historiske skatter i Egypt. Denne gang har egyptiske arkeologer gjort flere funn i Saqqara, 30 kilometer sør for hovedstaden Kairo. Foto: Khaled Desouki / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Egypt har annonsert nye funn i Saqqara, 30 kilometer sør for Kairo. Det er landets turisme- og antikvitetsdepartement som melder om «betydningsfulle funn», gjort av en gruppe arkeologer, melder The Guardian.

Historien om Saqqara-nekropolisen vil måtte skrives om. Saqqara vil også bli en viktig turist-destinasjon, ifølge sjefsarkeolog Zahi Hawass, ifølge egyptiske Al Ahram.

Kong Tetis kone

Et gammelt begravelsestempel og mer enn 50 sarkofager er blant funnene. Disse ble funnet ti til tolv meter under bakken og flere av dem skal være så mye som 3000 år gamle. Det er første gang så gamle sarkofager er funnet her.

En av sarkofagene tilhørte en soldat, og inkluderte våpenet hans, en øks, skriver BBC.

Andre ting som ble funnet er masker, trebåter og en rekke papyrus-ruller.

Den egyptiske arkeologen Zahi Hawass leder utgravingen og sier at det er dronning Naerts begravelsestempel. Hun var kona til kong Teti, ifølge The Guardian.

I egyptisk kultur mente man at kroppen var hjemmet for menneskets sjel, og dermed uunnværlig i livet etter døden. Det var også vanlig å mumifisere dyr, og ifølge BBC anslås det at så mange som 70 millioner dyr ble mumifisert og begravet rundt om i oldtidas Egypt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer