Egypt anklager nordmann for finansiering av opprør

Vil stille 44 utlendinger for retten.

ANKLAGET FOR FINANSIERING: De 44 utlendingene er anklaget for å ha finansiert opprør i Egypt. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MAHMUD HAMS
ANKLAGET FOR FINANSIERING: De 44 utlendingene er anklaget for å ha finansiert opprør i Egypt. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MAHMUD HAMS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): - Vi har fått bekreftet at en norsk statsborger som er ansatt i en utenlandsk organisasjon er blant de 44 personene Egypt vil stille for retten, sier pressevakt Frode Andersen til Dagbladet.

Han forteller at UD har vært i kontakt med mannen og at de yter konsulær bistand til ham.

- Det er bekymringsfult om utenlandske organisasjoner ikke blir gitt mulighet til å samarbeide med sivilsamfunnet i Egypt, sier han. - 44 personer, inkludert egyptere, 19 amerikanere og andre nasjonaliteter, er blitt henvist til straffedomstolen i Kairo i forbindelse med saken om finansiering av frivillige organisasjoner, sier en ikke navngitt rettslig kilde til nyhetsbyrået AFP.

Det egyptiske nyhetsbyrået MENA skriver at også nordmenn, tyskere, serbere, jordanere og palestinere er blant de 44 personene.

Søker svar Det amerikanske utenriksdepartementet uttrykker dyp bekymring.

- Vi har sett meldinger i mediene om at det planlegges å fremme en rekke saker om amerikanskfinansierte organisasjoner for straffedomstolen i Kairo, sier departementets talskvinne Victoria Nuland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer