KAMPKLARE: Israelske soldater og militærkjøretøy har tatt oppstilling nær grensen mot Gazastripen.  FOTO: AP Photo/Ariel Schalit/SCANPIX
KAMPKLARE: Israelske soldater og militærkjøretøy har tatt oppstilling nær grensen mot Gazastripen. FOTO: AP Photo/Ariel Schalit/SCANPIXVis mer

Egypt avlyser nyttårsfeiringen

I solidaritet med palestinernes lidelser på Gazastripen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Egypt avlyser årets nyttårsfeiring i solidaritet med palestinernes lidelser på Gazastripen, skriver den statlige avisen Al-Ahram.

- I solidaritet med de smertefulle hendelsene i de palestinske områdene, og massakrene Gazas innbyggere er stilt overfor, har myndighetene besluttet å avlyse festlighetene i forbindelse med nyttår, skriver avisa.

Blant arrangementene som er avlyst, er en stor konsert med den populære egyptiske sangeren Mohammed Munir i Kairos operahus, og en varietéforestilling som skulle overføres på fjernsyn.

En talsmann for det statlige egyptiske fjernsynsselskapet, Ossama al-Sheikh, opplyser samtidig at den planlagte lanseringen av en ny underholdningskanal 1. januar, utsettes «i solidaritet med det palestinske folk på Gazastripen».

Minst 25 prosent av dem som er drept i Israels angrep mot Gazastripen de siste dagene, har vært sivile, slår FN fast.

- Minimum 25 prosent av alle som er drept, er sivile. Andelen kan også være langt høyere, sier en talsmann for FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), Christopher Gunness.

Ifølge palestinske sykehuskilder er minst 390 mennesker drept og rundt 1.900 såret siden Israel innledet sitt massive bombardement av Gazastripen lørdag.  Minst 42 av de drepte har vært barn, opplyser de samme kildene.

(NTB)