Egypt ber USA lede etterforskning av mystisk flyulykke

Alle innser at håpet om å finne noen i live etter flyulykken utenfor USAs østkyst, er ute. Spekulasjonene om hva som kan ha skjedd spriker i alle retninger, og etterforskningen kommer til å ta meget lang tid. Egypt har bedt USA lede etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letemannskaper både til sjøs og fra luften søkte i dag formiddag lokal tid, fortsatt etter mulig overlevende. Men alle innser nå at håpet er ute for de 217 personene om bord i EgyptAir-flyet, skriver NTB. 129 av passasjerene var fra USA og 62 fra Egypt.

Ingen av de to landene tror at ulykken skyldes terrorisme, melder NRK.

USAs president Bill Clinton sa på sin pressekonferanse i Oslo mandag at han ikke kjente til at det skulle være satt fram trusler mot flyselskaper med flygninger ut av USA.

Årsaken til den tragiske ulykken der EgyptAirs Boeing 767 styrtet i havet, er fortsatt ukjent. Flyet tok av fra John F. Kennedy-flyplassen i New York kl. 01.20 lokal tid i går. Rundt en halv time etter avgang ble radarkontrollen med flyet brutt.

Målet for etterforskerne er nå å finne og plukke opp så mye som mulig av vrakrester, slik at flyskroget kan rekonstrueres og forhåpentligvis gi svar på hva som var årsaken. (NTB)