Egypt bomber IS-mål i Libya

Den egyptiske presidenten lovet i går hevn etter IS-henrettelsen av 21 kristne egyptere.

FØLGES TIL HENRETTELSESSTEDET: Her geleider IS-bødlene sine ofre fram til stedet der de henrettes. Dagbladet viser ikke bilder av selve henrettelsene. Foto: IS-propagandavideo
FØLGES TIL HENRETTELSESSTEDET: Her geleider IS-bødlene sine ofre fram til stedet der de henrettes. Dagbladet viser ikke bilder av selve henrettelsene. Foto: IS-propagandavideo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Egypts militære sier det har bombet IS-mål i nabolandet Libya, melder statlig TV.

Landets president Abdel Fattah al-Sisi sverget søndag hevn etter at ekstremistgruppa drepte 21 egyptiske kristne.

Den islamske staten (IS) slapp søndag kveld en video som viste halshoggingen av de 21. Videoen ble, som vanlig for IS, spredd via sosiale medier, og viste grufulle bilder der de 21 fiskerne, ikledd oransje fangedrakter, henrettes på en strand i Libya.

Ifølge rapportene fra egyptisk statlig TV var angrepene rettet mot IS-leire, treningsområder og våpenlagre.

- Egypt forbeholder seg retten til å respondere til rett tid og på rett måte for å slå tilbake mot disse inhumane, kriminelle morderne, sa al-Sisi i en fjernsynstale i går, ifølge BBC.

- Egypt og resten av verden er i en intens kamp mot ekstremistiske grupper som har en ekstrem ideologi, og deler måler, sa al-Sisi.

De 21 egypterne skal ha blitt tatt til fange i løpet av desember og januar i kystbyen Sirte i det østlige Libya. I TV-talen søndag gjorde al-Sisi det forbudt for egyptere å reise til Libya, samtidig som han varslet at det vil bli sju dagers landesorg etter massedrapet på de 21 landsmennene. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.