Egypt-demonstrasjoner endte i blodige kamper

500 personer skal ha blitt såret i kampene.

Harde sammenstøt: Kamper mellom demonstranter ble en blodig affære i Kairo i dag. Det er niende dagen på rad demonstrasjonene pågår. Foto: AP Photo/ SCANPIX
Harde sammenstøt: Kamper mellom demonstranter ble en blodig affære i Kairo i dag. Det er niende dagen på rad demonstrasjonene pågår. Foto: AP Photo/ SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hosni Mubaraks tilhengere tok i bruk steiner, kjepper og molotovcocktails da de skulle jage demonstrantene hjem fra Tahrir-plassen i Kairo. Ifølge egyptiske myndigheter er en person død og 400 skadet.

Kaoset gir regimet et godt argument for å bli sittende en stund til, og situasjonen tilspisset seg kraftig først da Mubarak-tilhengere kom på banen og forsøkte å tvinge regimekritikerne bort fra plassen.

Den niende dagen med demonstrasjoner mot Egypts president Hosni Mubarak endte dermed med blodige sammenstøt mellom opposisjonelle og Mubarak-tilhengere.

Både USA og FNs generalsekretær Ban Ki-moon er bekymret over voldsbruken og ber partene besinne seg.

- Alle angrep på fredelige demonstranter er helt uakseptabelt, sier Ban.

Banket opp Gatekampene brøt ut etter at Mubarak-tilhengere tok seg forbi militærets sperringer og gikk løs på folkemengden med brutale metoder. Flere red inn på plassen på hester og kameler, men enkelte av dem ble revet ned av rasende opposisjonstilhengere og banket opp.

Situasjonen beskrives av journalister som forvirrende, preget av intense følelser og stadig mer vold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer