Egypt forsvant fra internett 00:34

Mobilnettet også ustabilt i forkant av planlagte massedemonstrasjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De aller fleste internett-tilgangene til omverdenen for egypterne var stengt eller svært ustabile i morgentimene i dag. Det skjedde etter at alle store leverandører plutselig kuttet tilkoblingen klokka 00.34 i natt lokal tid.

Etter alt å dømme skjedde det på ordre fra myndighetene. Samtidig kringkaster nå egyptisk radio meldinger fra skriftlærde med oppfordringer om å la være å delta i demonstrasjoner.

«Egypt ser ut til å ha gjort det mange teknologer trodde var utenkelig i noe land med en større internettøkonomi: De har plugget seg selv fullstendig ut fra interett for å prøve å kneble kritiske røster», skriver nyhetsbyrået AP i dag.

Stengningen, som rammet praktisk talt alle av landets internettbrukere, beskrives som en av de aller mest omfattende i internetts historie. Også mobiltelefonnettet har i dag vært delvis nede, av ukjente årsaker.

Det er på det rene at internett-kollapsen er en bevisst handling som ikke kan forklares med tekniske feil, ifølge flere eksperter.

- Det ser ut til at egyptiske myndigheter har beordret internettleverandørene til å stenge alle internasjonale koblinger til internett. Hver eneste tilbyder, bedrift, bank, internettkafé, nettsted, skole, ambassade og offentlige kontor baserer seg på de fire store egyptiske leverandørene for netttilgang, som nå er avskåret fra resten av verden, skriver James Covie i det anerkjente IT-analyseselskapet Renesys på sin blogg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer