Terror i Egypt

Egypt jakter terrorister med jagerfly og bomber

Etter moskeangrepet som tok minst 305 menneskeliv, har jagerfly fra det egyptiske flyvåpenet bombet flere steder på Sinaihalvøya. Ifølge egyptiske myndigheter bar terroristene IS-flagg.

NÅDELØS: Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi sa i en TV-sendt tale fredag kveld, at han vil svare voldsomt på terrorangrepet i Sinai. Foto: Reuters
NÅDELØS: Den egyptiske presidenten Abdel Fattah al-Sisi sa i en TV-sendt tale fredag kveld, at han vil svare voldsomt på terrorangrepet i Sinai. Foto: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Det egyptiske militæret har gjennomført flere angrep mot fjellområder i nord på Sinaihalvøya, skriver Reuters.

Ingen har så langt tatt på seg skylden for angrepet. Det er erklært tre dagers landesorg i Egypt.

Lørdag formiddag oppjusterte egyptiske myndigheter tallet på drepte til 305. Fram til da lå det offisielle dødstallet på 235.

25–30 personer var involvert i angrepet, og de var utstyrt med flagget til ekstremistgruppa IS, heter det i uttalelsen fra statsadvokat Nabil Sadeq, som ble offentliggjort av en rekke egyptiske medier lørdag.

Bombet fjellområder

Seint fredag kveld lovet president Abdel-Fatah al-Sisi et nådeløst motsvar til terroristene.

Da var allerede jakten etter gjerningsmennene i gang. En kilde i det egyptiske militæret sier til CNN at de finkjemmer området rundt moskeen. Ifølge Reuters er også fjellområdene rundt byen Bir al-Abed gjennomsøkt.

Områdene som ble bombet, skal være mistenkte lagringsplasser for våpen og ammunisjon. Ifølge den statlige avisa Al-Ahram, har egyptiske sikkerhetskilder oppgitt at flere mistenkte er drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer