Egypt og Russland etterlyser bombe-bevis

- Har ennå ikke funnet noen beviser eller data som kan bekrefte terrorismehypotesen.

FLYVRAKET: Russisk nødhjelpspersonell går gjennom vrakrestene av det russiske flyet som styrtet lørdag morgen. Flyet styrtet i Sinai-ørkenen, og det er fortsatt usikkert hva som var årsaken. Alle de 224 passasjerene ombord døde i styrten. Foto: AFP PHOTO / RUSSIA'S EMERGENCY MINISTRY
FLYVRAKET: Russisk nødhjelpspersonell går gjennom vrakrestene av det russiske flyet som styrtet lørdag morgen. Flyet styrtet i Sinai-ørkenen, og det er fortsatt usikkert hva som var årsaken. Alle de 224 passasjerene ombord døde i styrten. Foto: AFP PHOTO / RUSSIA'S EMERGENCY MINISTRYVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egypt og Russland fastholder at det ikke foreligger beviser for at det var en terrorbombe som forårsaket flystyrten på Sinaihalvøya sist helg.

- Etterforskningsteamet har ennå ikke funnet noen beviser eller data som kan bekrefte denne hypotesen, sier Egypts minister for sivil luftfart, Hossam Kamal.

Venter på resultat av etterforsking - Vi har sagt det før, og vi sier det igjen: Teorier om hva som skjedde og årsaker til hendelsen kan kun komme fra etterforskningen, sier en talsmann for president Vladimir Putin, Dmitrij Peskov.

- Hittil har vi ikke hørt noe om dette fra etterforskerne. Antakelsene bygger på ubekreftede meldinger eller spekulasjoner, sier han.

- Kan ikke være sikre Storbritannias utenriksminister Philip Hammond hevder det er mye som tyder på at det var en bombe som forårsaket helgens flystyrt på Sinaihalvøya, der 224 mennesker omkom.

Statsminister David Cameron hevdet også torsdag at flyet trolig styrtet som følge av en bombe, men han tok visse forbehold.

- Vi kan ikke være sikre på at det russiske flyet styrtet som følge av en terroristbombe, men det virker stadig mer sannsynlig at så var tilfelle, sa Cameron.

(NTB)