Egypt stenger grensa med skjold og piggtråd

Slutt på palestinsk frihet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Etter to dager med en ren folkevandring fra Gaza til Egypt er det nå slutt.

Egyptiske myndigheter sendte i morges soldater til den ødelagte grensemuren, der de stilte seg opp med skjold som en levende mur. De har også rullet ut piggtråd som en erstatning for muren palestinerne ødela onsdag.

Flere tusen frustrete palestinere har samlet seg og enkelte kaster stein mot soldatene, som har svart med vannkanoner, melder AP. Foreløpig er det ikke meldt om skadde.

FN har anslått at halvparten av Gazas 1,5 millioner innbyggere strømmet over grensa og inn i Egypt for å hamstre ting som mat, drikke, bensin, geiter, kameler, sement og sigaretter. Etter at Israel innførte en blokade i forrige uke var palestinerne desperate etter livsviktige forsyninger.

- Grensesituasjonen skal tilbake til det normale. De siste dagene har vært et unntak og har bare vært tenkt som en midlertidig situasjon, sier talsmann for Egypts utenriksdepartement, Hossam Zaki, til BBC. Øyenvitner inne i Egypt forteller at høyttalermeldinger ber alle palestinere om å returnere til Gaza innen klokka 19 (lokal tid) i kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer