Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egypter dømt til 35 år

Egypteren Mahmud Aid Dabbus ble søndag dømt til 35 års fengsel for å ha spionert for Iran og for å ha planlagt å drepe Egypts president Hosni Mubarak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dommen kan ikke ankes. En iransk diplomat ble samtidig dømt til 25 års fengsel in absentia. Han skal ha vært Dabbus\' iranske kontakt.

Iranske myndigheter avviste allerede i desember enhver kjennskap til saken, og beskriver dommen som latterlig. Iran mener Egypt bare forsøker å innynde seg hos Israel.

- Hele denne saken var grunnløs helt fra starten av, og den er blottet for beviser, sier Hamid Reza Asefi, talsmann for Irans utenriksdepartement.

Han ber Egypts myndigheter forklare seg og om å konsentrere seg om problemene i sitt eget land.

Dabbus arbeidet i den saudiarabiske havnebyen Yanbu, og ifølge tiltalen skal han ha mottatt over 1 million kroner for å gi informasjon til Iran om oljeinstallasjonene. Seks vestlige statsborgere ble drept i byen i mai, et angrep som islamister har fått skylden for.

Dabbus hevder at han er uskyldig og at tilståelsen ble gitt under tortur. Hans bror har uttalt at saken blir brukt som et påskudd for USA til å legge press på Iran via Egypt.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!