Egypter mot egypter

Så har det skjedd, det mange har fryktet: Tilhengere og motstandere av president Mubarak slåss mot hverandre i Kairos gater.

NY SJEF: Åtteårige Shihab var med pappaen og hans kamerat Nasser Kamal (30) til frigjøringsplassen i Kairo i går kveld. 30-årige egyptere har kun hatt én leder og president, Hosni Mubarak. Shihab går en ny framtid i møte. Alle foto: Jon Terje Hellgren Hansen
NY SJEF: Åtteårige Shihab var med pappaen og hans kamerat Nasser Kamal (30) til frigjøringsplassen i Kairo i går kveld. 30-årige egyptere har kun hatt én leder og president, Hosni Mubarak. Shihab går en ny framtid i møte. Alle foto: Jon Terje Hellgren Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så har det skjedd, det mange har fryktet: Tilhengere og motstandere av president Mubarak slåss mot hverandre i Kairos gater.

Det var litt over klokka 13 norsk tid i dag det begynte. De militære lot hundrevis av Mubarak-tilhengere slippe inn på Tahrir-plassen (Frigjøringsplassen) i sentrum av byen, der titusener har demonstranter har holdt til i over ei uke. Det gikk ikke mer enn noen minutter før slåsskampene mellom de to gruppene var i gang.

Med kniver og stokker Øyenvitner så at flere av Mubarak-tilhengerne var bevæpnet med kniver og stokker. På begge sider kastet folk steiner og de første rapportene om skadde strømmet inn. Det startet i natt i havnebyen Alexandria, der også tilhengere av Mubarak gikk til angrep på demonstranter. I flere timer pågikk det slåsskamper, før hæren utpå morgensiden rullet inn med stridsvogner og fikk stanset den verste slåssingen, i hvert fall for en stund.

Idyllen brutt Pro-Mubarak-tilhengere samlet seg flere steder i Kairo i går morges, med den største markeringen utenfor bygningen til det statskontrollerte fjernsynet. Det ble etter hvert meldt at tusenvis av regime-tilhengere var ute i gatene. Da flere hundre av dem gikk til Tahrir-plassen, var idyllen som stort sett har hersket rundt de demonstrerende i Kairo de siste dagene brutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer