Egyptere beskutt fra Gaza

Anleggsarbeidere som bygger en underjordisk mur langs grensa til Gazastripen beskutt fire ganger på tre dager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Egypt trapper opp sikkerheten etter at anleggsarbeidere som bygger en underjordisk mur langs grensa til Gazastripen, er blitt beskutt.

Arbeiderne ble beskutt igjen lørdag, uten at noen kom til skade. Det var fjerde gang på tre dager det er blitt løsnet skudd fra palestinsk side.

Ifølge den israelske avisa Haaretz plasserer Egypt en metallplate som stikker 20 til 30 meter ned i bakken langs grensa for å hindre smugling gjennom tunneler.

Egypt har ikke villet bekrefte opplysningene, men i et intervju lørdag kom utenriksminister Ahmed Aboul Gheit med en indirekte innrømmelse da han sa at Egypt har rett til å forsvare seg ved grensa.

Palestinerne på Gazastripen, som har vært avsperret og innestengt av Israel siden 2007, er helt avhengig av flere hundre tunneler til Egypt for å skaffe mat og andre varer. Bare den mest nødvendige nødhjelpen får fraktes inn til Gaza fra israelsk side.

Israel mener at tunnelene blir brukt til å smugle våpen, men trass i flere bombeangrep fortsetter frakten av varer gjennom de fleste av tunnelene.

(NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer