Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egyptere raser mot grusom lærer

Satt smilende og ga barna juling en etter en. Nå er han arrestert og skylder på revolusjonen i landet.

 BRUTAL:  Det lille barnet prøver å komme seg unna slagene fra den brutale læreren, men han har henne i fast grep og slår løs. Videoen har vekket harme i arabiske land. Foto: YouTube.
BRUTAL: Det lille barnet prøver å komme seg unna slagene fra den brutale læreren, men han har henne i fast grep og slår løs. Videoen har vekket harme i arabiske land. Foto: YouTube. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En video som viser en egyptisk lærer som uten skam gir det ene barnet etter det andre bank vekker harme i den arabiske verden.

Videoen ble filmet og lastet opp på YouTube av en kvinne som var vitne til opptrinnet, og viser hvordan læreren slår barna med linjal på både hender, hoder, føtter og knær. Barna skriker ut i smerte og prøver å komme seg unna slagene. Særlig en jente - kledd i rosa - blir straffet ekstra hardt.

Mens slagene deles ut sitter læreren, som egyptiske medier navngir som Magdi el-Shaar, og smiler av det hele, mens også en annen mann i rommet ler av det som skjer. Totalt var det minst tre voksne som så på opptrinnet.

Skylder på opprøret Egyptiske myndigheter, og ikke minst de mange som har sett videoen på nettet, tar imidlertid ikke lett på barnemishandlingen. Læreren er ifølge Sky News arrestert og avhørt av lokale myndigheter, og skolesenteret han jobber ved er blitt stengt etter ordre fra myndighetene.

I avhør skal han ha kommet med en oppsiktsvekkende forklaring på hvorfor han ga barna den grufulle behandlingen.

- Slag og fysisk avstraffelse er den beste metoden å disiplinere barna på, særlig etter opprøret som begynte 25. januar, skal den eldre mannen ha forklart.

- Foreldrene klaget ikke Ifølge egyptiske medier er det ennå usikkert om skolesenteret får åpne igjen eller om det skal holdes stengt til etterforskningen av hendelsen er over. Det skal ha vært en kvinnelig ansatt som filmet det hele og lastet det opp på internett.

 SLÅR:  Her holder læreren et hardt tak i håret til ei lita jente, mens han langer løs med linjalen. De andre barna står og ser på, og snart er det de som skal smake slagene fra den hensynsløse mannen. Foto: YouTube.
SLÅR: Her holder læreren et hardt tak i håret til ei lita jente, mens han langer løs med linjalen. De andre barna står og ser på, og snart er det de som skal smake slagene fra den hensynsløse mannen. Foto: YouTube. Vis mer

Myndighetene opplyser ifølge Al Arabiya at de ikke hadde kjennskap til metodene som ble brukt på senteret og at saken skal etterforskes grundig. Utdanningsdepartementet slår fast at fysisk avstraffelse av skolebarn er forbudt og uakseptert.

Det arabiske mediet skriver også at de fleste foreldrene ved skolen overraskende nok ikke fordømte slagene, og at det ikke ble levert inn klager mot læreren. De skal ha ment at slik straff var en naturlig del av undervisningen.

 ARRESTERT:  Læreren er arrestert og kan vente seg en streng straff. Foto: YouTube.
ARRESTERT: Læreren er arrestert og kan vente seg en streng straff. Foto: YouTube. Vis mer