Egyptere til USA for å hente hjem døde

Et stort antall egyptiske etterforskere og pårørende etter de omkomne under flyulykken utenfor USAs østkyst kommer i dag til USA. Samtidig intensiveres jakten etter «sorte boksen» som kan besvare noen av spørsmålene rundt den tragiske flyulykken utenfor USAs østkyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Håpet er ute for de 217 menneskene som søndag styrtet i havet med EgyptAirs Flight 990. Blant passasjerene var 62 egyptere og 129 amerikanere.

33 av egypterne var militære som blant annet skulle til USA for å delta i øvelser og møter.

Slektninger av de avdøde er nå på vei til USA for å identifisere og hente hjem sine døde. Det kan ta lang tid å finne levningene.

Letemannskaper søker nå i området ca 100 mil sørøst for Nantucket Island utenfor USAs østkyst.

Alle krefter inn på å finne vrakgods etter flyet, som var av typen Boeing 767. I går fanget den amerikanske kystvakten opp et signal som de tror stammer fra den sorte boksen, skriver CNN.

Letemanskapene har funnet en stor vrakdel, og nå arbeider man intenst for å finne flere deler som kan bidra til å svare på spørsmålene rundt den tilsynelatende uforklarlige ulykken.

EgyptAir Flight 990, som tok av fra John F. Kennedy Airport i New York søndag, styrtet i en hastighet av 23 166 fot i timen. Det tok flyet bare to minutter å falle fra en høyde på 33 000 fot til havoverflaten.

Egypt har bedt USA lede etterforskningen av ulykken. FBI har satt 600 agenter på jobben. Men så langt har man ikke funnet noe som tyder på at ulykken skyldtes en terroraksjon.