Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egyptisk avis publiserte karikaturene

Trykte tegningene allerede i oktober. Men nå er de borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Den egyptiske avisen Al Fagr publiserte de omstridte tegningene av Muhammed allerede under fastehøytiden ramadan 17. oktober i fjor.

Men da den populære Kairo-avisen trykte karikaturene fra Jyllands-Posten, var det ingen som reagerte, skriver den respekterte egyptiske bloggeren Sandmonkey.

Det bekrefter også Danmarks ambassadør Bjarne Sørensen i Egypt.

- Tegningerne skapte ikke debatt eller andre reaksjoner i Egypt, sier han til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

- Ingen ble opprørt. Ingen nevnte det. Ingen brydde seg, skriver bloggeren i en epost til Dagbladet.no.

- Brukes politisk

Bloggeren mener at myndighetene i Egypt og andre muslimske land nå bruker striden rundt karikaturene for det den er verdt innenrikspolitisk.

- Det måtte vente til den egyptiske regjeringen gjorde en stor sak av hele greia i desember, i håp om å lage et folkeopprør og kanalisere alles oppmerksomhet mot den saken, mener han.

Ifølge bloggeren brukte egyptiske myndigheter bevisst spetakkelet rundt karikaturene for å få fokus vekk fra at regjeringen gjennomfører flere omstridte lovendringer og kutter over 2 milliarder kroner i sosialhjelp til Egypts fattigste familier.

- Det var også en god måte å få noen bonuspoeng hos en stadig mer islamistisk befolkning i Egypt, som nettopp har valgt mange medlemmer av Det muslimske brorskap inn i parlamentet, skriver bloggeren til Dagbladet.no. Sandmonkey tok en faksimile av avisforsiden og postet den på sin blogg.

Fjernet

Forsiden lå inntil nylig fremdeles ute på Al Fagrs egne nettsider. Den er nå fjernet, tross at utgaven før og utgaven etter fremdeles ligger der.

TRYKKET BILDENE: Den egyptiske avisen Al Fagr 17. oktober i fjor.
PRESSET AV ISLAMISTENE: Den egyptiske presidenten Hosni Mubarak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!