Egyptisk flykaprer søker politisk asyl på Kypros

Kapret fly og tvang det til å lande.

KAPRET FLY: Egyptiske Seif al-Din Mohamed Mostafa søker politisk asyl i Kypros. Foto: AFP PHOTO / GEORGE MICHAEL / NTB scanpi
KAPRET FLY: Egyptiske Seif al-Din Mohamed Mostafa søker politisk asyl i Kypros. Foto: AFP PHOTO / GEORGE MICHAEL / NTB scanpi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 59 år gamle egypteren som i forrige måned kapret et fly og tvang det til å lande på Kypros, har nå formelt søkt politisk asyl, opplyser landets innenriksminister.

- Seif Eldin Mustafas asylsøknad behandles nå samtidig med forespørselen fra egyptiske myndigheter om utlevering, sier Kypros' innenriksminister Socrates Hasikos til AP.

Mustafas forsvarer Robertos Vrahimis sier asylsøknaden er begrunnet med at 59-åringen frykter å bli dårlig behandlet hvis han overlates til egyptiske myndigheter.

Vrahimis sier han ennå ikke har fått snakke i detalj med sin klient fordi kypriotiske myndigheter først må utpeke en arabisktalende oversetter. Han får ikke selv lov å oppnevne oversetter. Utleveringsbegjæringen skal behandles i rettsapparatet 22. april.

Mustafa har av kypriotiske myndigheter blitt beskrevet som «psykisk ustabil». Han kapret 29. mars et fly fra EgyptAir på vei fra Alexandria til Kairo med 72 mennesker om bord og tvang flyet til å lande på Kypros. 59-åringen krevde å få levert et brev til sin ekskone som bor på øya.

- Denne kapringen er ikke terrorrelatert, slo Kypros' president Nikos Anastasiades fast da dramaet utspilte seg. På spørsmål om at kapreren hadde krevd å få møte ekskona, bemerket president leende: — Det er alltid en kvinne involvert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer