Egypt

Egyptisk kuppmaker vant som ventet

Egypts tidligere hærsjef Abdel Fatah al-Sisi vant som ventet valget, som opposisjonen kaller en farse. 

- HÅPET VÅRT: I forbindelse med valget i Egypt, var plakater av presidentkandidat Abdel Fatah al-Sisi overalt, mens motkandidatene ble arrestert eller tvunget til å trekke seg. Bare en kandidat stilte opp mot Sisi, og gjorde ikke nevneverdig for å prøve å vinne valget. Nå fortsetter al-Sisi, som forventet. Foto: Amr Nabil / Ap / Scanpix
- HÅPET VÅRT: I forbindelse med valget i Egypt, var plakater av presidentkandidat Abdel Fatah al-Sisi overalt, mens motkandidatene ble arrestert eller tvunget til å trekke seg. Bare en kandidat stilte opp mot Sisi, og gjorde ikke nevneverdig for å prøve å vinne valget. Nå fortsetter al-Sisi, som forventet. Foto: Amr Nabil / Ap / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Egypts nasjonale valgkommisjon offentliggjør valgresultatet mandag, men ifølge den regjeringstro storavisen Al-Ahram , der presidenten utnevner redaktøren, fikk Abdel Fatah al-Sisi rundt 97 prosent av stemmene.

Sisis valgseier kom ikke som noen overraskelse, ettersom de fleste utfordrere på forhånd var ryddet av veien.

- Å kalle dette et valg er trolig å ta for hardt i, konstaterte Timothy Kaldas ved Tahrir Institute for Middle East Policy tidligere i år.

Trakk seg

Motkandidatene ble tvunget til å trekke seg én etter én før valget, og til slutt var bare Mussa Mustafa Mussa igjen. Han meldte seg som kandidat i siste øyeblikk og hadde til alt overmål uttrykt støtte til Sisi.

Tidligere statsminister Ahmed Shafik trakk seg som kandidat fordi myndighetene truet med å gjenoppta gamle korrupsjonsanklager.

Menneskerettsadvokaten Khaled Ali trakk seg etter anklager om «usømmeligheter», og generalløytnant Sami Anan trakk seg etter å ha blitt truet med straffeforfølgelse for brudd på hærens reglement.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer