Egyptisk politi voldtok sjåfør med stokk

Avslørt av bloggere. Nå starter bloggerne torturfilmfestival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For to år siden ble Emad al-Kabir pågrepet av politiet. Hans forbrytelse var ifølge Al Jazeera at han hadde blandet seg inn i en krangel mellom sin bror og en polititjenestemann.

Al-Kabir ble tatt med til en politistasjon. Her ble han brutalt banket og voldtatt med en stokk av to polititjenestemenn.

Overgrepet ble filmet med et mobilkamera av politiet som la opptaket ut på nettet.

Her ble det imidlertid fanget opp av kritiske bloggere, og den brutale filmen førte til sterke reaksjoner i Egypt.

I desember ble de to politimennene arrestert, og for kort tid siden ble de dømt til tre års fengsel for overgrepet.

Dette er en sjelden dom i Egypt. Menneskerettsgrupper sier polititortur er utbredt og systematisert i Egypt, men de fleste overgriperne blir aldri straffeforfulgt.

I løpet av høsten har egyptiske bloggere brukt YouTube til å eksponere hvordan politiet torturerer fanger.

Mandag begyner Kairos filmfestival for 31. gang. Parallelt starter bloggerne en alternativ filmfestival for å sette fokus på overgrep begått av egyptisk politi, skriver AFP.

TORTURERT:  To politimenn er dømt til tre års fengsel for overgrepene mot en egyptisk minibussjåfør. Bildet fra videoen av overgrepet som ble spredd av egyptiske bloggere på nett.
TORTURERT: To politimenn er dømt til tre års fengsel for overgrepene mot en egyptisk minibussjåfør. Bildet fra videoen av overgrepet som ble spredd av egyptiske bloggere på nett. Vis mer