Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egyptisk tv-vert tabbet seg ut da han skulle vise klipp av russiske angrep i Syria

Viste klipp fra et videospill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den egyptiske tv-verten Ahmed Moussa hadde ikke hellet med seg da han skulle vise et videoklipp av Russlands kamp mot IS i Syria.

Det tok nemlig ikke lange tiden før observante tv-seere kunne opplyse om at klippet viser noe helt annet enn reelle kampscener. De var hentet fra et russisk videospill.

Hyller Russland Det fem minutter lange klippet ble søndag kveld sendt på lufta på tv-kanalen Sada El-Balad. Ifølge Al Ahram fortalte Moussa at det var bilder fra et russisk angrep og han hyllet russerne, mens USA måtte tåle kritikk.

- Russland tuller ikke rundt, slik som USA. Amerikanerne angriper ikke IS, i likhet med alle andre unntatt Russland. Dette er Russland, dette er Putin, sa han før han lovet tv-seerne at de skulle få se noe «skremmende».

Deretter vises et over fem minutter langt innslag, som på ingen måte viser russiske styrker angripe IS. 

Bildene som ruller over skjermen er fra det populære videospillet Apache: Air Assault, som ble sluppet i 2010, ifølge Al Ahram.

Twitter-snakkis I ettertid har tabben blitt en snakkis i Egypt og hashtagen #Ahmed_Moussa på arabisk går sin seiersgang på Twitter.

Tv-verten har riktignok rett i at Russland har gjennomført angrep mot mål i Syria, men det har hersket full forvirring rundt hvem som er angrepet og USA frykter at Russland bistår Assad-regimet i sine angrep.

Russland avviser dette og har uttalt at målet er terrororganisasjonen IS.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!