AVGJØRENDE HELG: Islamister roper slagord til støtte for president Mohamed Mursi foran Egypts høyesterett i går. De siste tre ukene har det vært flere demonstrasjoner mot Mursi og Det muslimske brorskap. Mursis tilhengere har svart med sine egne demonstrasjoner. Foto: AP Photo/Amr Nabil
AVGJØRENDE HELG: Islamister roper slagord til støtte for president Mohamed Mursi foran Egypts høyesterett i går. De siste tre ukene har det vært flere demonstrasjoner mot Mursi og Det muslimske brorskap. Mursis tilhengere har svart med sine egne demonstrasjoner. Foto: AP Photo/Amr NabilVis mer

Egyptiske islamister med nye demonstrasjoner

Islamister Egypt planlegger massedemonstrasjoner i Alexandria fredag, foran den avgjørende avstemningen om ny grunnlov i helgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den splittede befolkningen skal stemme over det omstridte grunnlovsutkastet til president Mohamed Mursi. En avstemning som blir avgjørende for fremtiden til den arabiske verdens største nasjon.

Det har den siste tiden vært voldelige sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av president Mursi.

I første runde av folkeavstemningen forrige lørdag stemte egyptiske velgere ja til den nye grunnloven.

Den siste runden lørdag vil trolig også gi ja-flertall, noe som etter alt å dømme betyr at grunnloven blir godkjent.

Mursi og hans støttespillere holder fast ved at grunnloven er viktig for at Egypts demokratiske prosess skal gå fremover.

Men opposisjonen mener dokumentet er for islamistisk og i for stor grad overser minoritetenes rettigheter. Kristne koptere utgjør omkring 10 prosent av landets vel 80 millioner innbyggere. (NTB)