SPRENGTE: Den egyptiske gruppa som nå lover lojalitet til IS, Ansar Beit al-Maqdis, har tidligere påtatt seg ansvaret for terroraksjoner, som denne bombingen av en turistbuss i Taba i Egypt i februar. Tre sør-koreanere og en lokal sjåfør ble drept. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
SPRENGTE: Den egyptiske gruppa som nå lover lojalitet til IS, Ansar Beit al-Maqdis, har tidligere påtatt seg ansvaret for terroraksjoner, som denne bombingen av en turistbuss i Taba i Egypt i februar. Tre sør-koreanere og en lokal sjåfør ble drept. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKIVis mer

Egyptiske jihadister lover lojalitet til IS

En egyptisk jihadistgruppe som de siste årene har drept en rekke soldater på Sinaihalvøya, har sverget troskap til Den islamske staten IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansar Beit al-Maqdis er blitt hardt presset av egyptiske militære den siste tiden og håper at IS skal gi dem støtte i kampen mot hæren, sier analytikere.

Som respons på at de har drept flere titalls politifolk og soldater siden hæren styrtet president Mohamed Mursi i fjor, har de egyptiske militære iverksatt en omfattende operasjon på Sinai for å knuse organisasjonen.

Blant annet har hæren begynt å opparbeide en buffersone mot grensa til Gazastripen for å hindre at våpen og militante strømmer over grensa til Ansar Beit al-Maqdis.

Etter alt å dømme håper gruppa at støtteerklæringen til IS skal bidra til økt rekruttering.

(NTB)