Egyptiske jihadister lover lojalitet til IS

En egyptisk jihadistgruppe som de siste årene har drept en rekke soldater på Sinaihalvøya, har sverget troskap til Den islamske staten IS.

SPRENGTE: Den egyptiske gruppa som nå lover lojalitet til IS, Ansar Beit al-Maqdis, har tidligere påtatt seg ansvaret for terroraksjoner, som denne bombingen av en turistbuss i Taba i Egypt i februar. Tre sør-koreanere og en lokal sjåfør ble drept. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
SPRENGTE: Den egyptiske gruppa som nå lover lojalitet til IS, Ansar Beit al-Maqdis, har tidligere påtatt seg ansvaret for terroraksjoner, som denne bombingen av en turistbuss i Taba i Egypt i februar. Tre sør-koreanere og en lokal sjåfør ble drept. Foto: AFP PHOTO / KHALED DESOUKIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansar Beit al-Maqdis er blitt hardt presset av egyptiske militære den siste tiden og håper at IS skal gi dem støtte i kampen mot hæren, sier analytikere.

Som respons på at de har drept flere titalls politifolk og soldater siden hæren styrtet president Mohamed Mursi i fjor, har de egyptiske militære iverksatt en omfattende operasjon på Sinai for å knuse organisasjonen.

Blant annet har hæren begynt å opparbeide en buffersone mot grensa til Gazastripen for å hindre at våpen og militante strømmer over grensa til Ansar Beit al-Maqdis.

Etter alt å dømme håper gruppa at støtteerklæringen til IS skal bidra til økt rekruttering.

(NTB)