SAMLET I SORGEN: Alle de pårørende etter MS804-styrten samlet i nærheten av flyplassen i Kairo. Flyet styrtet på vei fra Paris til Kairo. Her lukkes dørene etter at de pårørende har gått inn i et informasjonsmøte på Novotel i nærheten av flyplassen i Kairo. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SAMLET I SORGEN: Alle de pårørende etter MS804-styrten samlet i nærheten av flyplassen i Kairo. Flyet styrtet på vei fra Paris til Kairo. Her lukkes dørene etter at de pårørende har gått inn i et informasjonsmøte på Novotel i nærheten av flyplassen i Kairo. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Egyptiske militære har funnet deler av flyvraket

Det opplyser EgyptAir til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KAIRO / OSLO (Dagbladet): Etter egyptiske myndigheters møte med pårørende fredag, får Dagbladet bekreftet at deler av flyvraket som styrtet i Middelhavet er funnet.

- I dag fant det egyptiske militæret deler av flyvraket, opplyser president Safwat Mussalam i EgyptAir til Dagbladet etter møtet med de pårørende, som fant sted i nærheten av flyplassen i Kairo fredag.

Leter etter svart boks Det er også funnet eiendeler som har tilhørt passasjerer, melder det egyptiske militæret på sin offisielle facebookside.

Den greske forsvarsministeren Panos Kammenos melder i tillegg at det er funnet kroppsdeler, seter og bagasje i jakten på det styrtede flyet.

Fredag ettermiddag sier EgyptAir at de har funnet mer av vraket fra det savnede flyet. Kroppsdeler, baggasje og flyseter er også funnet, skriver nyhetsbyrået AP.

Nå gjennomsøkes området på jakt etter flyets svarte boks, skriver Al Arabiya.

Pårørende kom ut fra møtet med tårer i øynene etter å ha fått beskjeden.
 
Det er fortsatt høyst uklart hva som skjedde da EgyptAirs flyging MS804 med 66 personer om bord forsvant fra radaren over Middelhavet rundt 02.30 i går natt. Flyet var på vei fra Paris til Kairo, og hadde nettopp forlatt gresk luftrom da det krasjet.

Stor aksjon Frankrike, Hellas, Storbritannia og Tyrkia i tillegg til en rekke handelsskip har bistått Egypt i letearbeidet etter flyet. Samtidig har USA sendt overvåkningsfly på vingene for å finsøke leteområdet mellom de sørlige greske øyene og Egypt.  
Den greske forsvarsministeren Panos Kammenos opplyste i går at flyet raskt falt nesten 7000 meter før det ble borte. Kl. 02.27 fløy det på 11 300 meter. Så tok det en uventet vending 90 grader mot venstre, og falt til ca. 3000 meter, før tok en vending 360 grader til høyre igjen. Så ble det borte.

Feilinformerte Selskapet EgyptAir meldte i går at flyvraket ble funnet. Det sirkulerte i tillegg en rekke meldinger om vrakdeler og redningsvester som var funnet i vannet. 

Seinere på dagen ble dette avvist av greske myndigheter. EgyptAir trakk etterpå disse opplysningene.

Nå er det imidlertid egyptiske myndigheter som kommer med opplysninger om funnet.

Saken oppdateres