Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egyptiske politimenn dømt til livstid for tortur og drap

Torturte mann til døde mens han satt i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En egyptisk domstol har dømt to politimenn til livsvarig fengsel for å ha torturert en mann til døde mens han satt i varetekt, ifølge en rettskilde.

Politimennene, som er på rømmen og ble dømt in absentia, kommer i henhold til egyptisk lov til å bli stilt for retten på nytt dersom de blir pågrepet eller melder seg for politiet.

De to mennene ble lørdag dømt til livstid i fengsel av en domstol i byen Tanta for å ha drept Ismail Abdelhamid i oktober i fjor.

Kjennelsen er den tredje denne måneden for dødsfall skjedd i varetekt. Dommene kommer etter at president Abdel Fattah al-Sisi varslet at politibetjenter som blir funnet skyldig i å «begå feil» kommer til å bli straffet.

12. desember dømte en egyptisk domstol to politimenn til fem år i fengsel for å ha slått en mann til døde mens han satt i varetekt på en politistasjon i Kairo i februar. To dager tidligere ble en offiser dømt til fem års fengsel for samme forhold i byen Luxor i november.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media