Egyptiske terrorister stiller krav

KAIRO (NTB): Den muslimske organisasjonen som drepte 58 turister i Egypt tidligere denne uka, har besluttet å innstille slike aksjoner dersom regjeringen går med på å løslate fengslede medlemmer av organisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en erklæring fra ledelsen i organisasjonen Gamaa Islamiya, den største muslimske opposisjonsgruppen i Egypt, heter det også at Egypt må bryte forbindelsene med Israel.

Til Egypt

Organisasjonen krever videre at sjeik Omar Abdel-Rahman må få vende tilbake til Egypt. Abdel-Rahman soner en livstidsdom i USA etter at han ble dømt i forbindelse med bombeaksjonen mot World Trade Center i New York.

«Gamaa Islamiya kan stanse sine militære operasjoner i en periode, hvis det egyptiske regimet opptrer på samme måte og stanser sin urettferdige kampanje mot Gamaas sønner», het det i erklæringen som ble offentliggjort i dag.

Fiender

Organisasjonen satte som betingelser at alle organisasjonens fengslede medlemmer må bli løslatt, at Abdel-Rahman får vende hjem og at Egypt bryter kontakten med den «sionistiske enheten», en betegnelse som brukes om Israel av landets mest uforsonlige fiender.