Omstridt avstemning i Egypt:

Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme

Tilhengere av Egypts president Abdel-Fattah al-Sisi delte ut mat for å lokke folk til stemmeurnene.

BEVISET: En egyptisk mann viser fram fingeren som har fått stemme-blekk på seg, som viser at han har stemt under det pågående egyptiske valget. Den svært lite demokratisk innstilte presidenten Abdel Fattah al-Sisi ønsker å sitte fram til 2030, og ber nå om velgernes fullmakt til dette gjennom en referendum. Foto: Khaled Desouki / Afp / Scanpix
BEVISET: En egyptisk mann viser fram fingeren som har fått stemme-blekk på seg, som viser at han har stemt under det pågående egyptiske valget. Den svært lite demokratisk innstilte presidenten Abdel Fattah al-Sisi ønsker å sitte fram til 2030, og ber nå om velgernes fullmakt til dette gjennom en referendum. Foto: Khaled Desouki / Afp / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Avstemningen holdes over tre dager, og dagen i dag er siste valgdag. Egypterne skal stemme over et forslag som vil åpne for at president al-Sisi kan styre landet i over ti år til.

Mens TV-bilder viser køer utenfor stemmelokalene, var det lavt oppmøte der nyhetsbyrået DPA hadde sjekket. Enkelte steder sto unge mennesker utenfor som om de ventet på å avlegge stemme, men de kan ha vært utplassert der for å få det til å se ut som om oppmøtet var bedre enn det faktisk var.

Mat og penger

I tillegg har tilhengere av al-Sisi delt ut pakker med olje, ris, pasta og saus i et forsøk på å lokke folk til å delta i avstemningen. En eldre kvinne i et fattig nabolag i Kairo sier hun tok imot maten og anså det som en motivasjon til å stemme.

- De viste meg hvilket symbol jeg skulle krysse av ved på stemmeseddelen. Jeg kan ikke lese eller skrive, forteller kvinnen.

Køer av folk som bar på esker med mat, forlot valglokalet med blekk på fingeren – det ytre tegnet på at man har avgitt stemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer