Egypts avgåtte president Hosni Mubarak dømt til livstid i fengsel

Kjent skyldig i drap på demonstranter.

I RETTEN: Dette bildet fra Egypts statlige TV-kanal viser den sparkede presidenten Hosni Mubarak i et bur i retten idag, før han fikk vite dommen. Foto: AFP/Egyptisk TV.
I RETTEN: Dette bildet fra Egypts statlige TV-kanal viser den sparkede presidenten Hosni Mubarak i et bur i retten idag, før han fikk vite dommen. Foto: AFP/Egyptisk TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Egypts tidligere president Hosni Mubarak er kjent skyldig i drap på demonstranter og dømmes til livstid i fengsel.Sønnene hans, Alaa og Gamal, er frikjent for anklagene om grov korrupsjon, mens Mubaraks sikkerhetssjefer er frifunnet for drap.

Straks etter at dommen var lest opp i Kairo i dag, brøt det ut kamper inne i det kaotiske rettslokalet. Mubarak er dømt for medvirkning til drap, maktmisbruk og korrupsjon. 84-åringen er den første arabiske lederen som er dømt av sitt eget folk.

Feiring i gatene Tumultene brøt ut kort tid etter at det ble klart at Mubaraks to sønner, Alaa og Gamal, samt seks tidligere sikkerhetssjefer, er frikjent for alle anklager.

Sønnene var tiltalt for korrupsjon, mens sikkerhetssjefene var sammen med Mubarak tiltalt for å ha beordret drap på flere hundre demonstranter under oppstanden som førte til Mubaraks fall 11. februar i fjor.

Utenfor rettslokalet feiret egyptere dommen mot mannen som ledet Egypt med hard hånd i 30 år. Minister dømt Også Mubaraks innenriksminister Habib al-Adly er dømt til livstid i fengsel. Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om dødsstraff for den 84 år gamle ekspresidenten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer