Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egypts forhatte spionsjef gravlagt

Flere tusen egyptere møtte lørdag fram for å delta i begravelsen til Omar Suleiman, som var Hosni Mubaraks etterretningssjef.

SERMONI:  Flere tusen egyptere fulgte Omar Suleimans kiste gjennom Kairos gater, og mange av dem ropte slagord mot islamistene i Det muslimske brorskap og den nye presidenten Mohamed Morsy. Presidenten deltok ikke i begravelsen. Foto: Khaled Elfiqi / EPA / NTB Scanpix
SERMONI: Flere tusen egyptere fulgte Omar Suleimans kiste gjennom Kairos gater, og mange av dem ropte slagord mot islamistene i Det muslimske brorskap og den nye presidenten Mohamed Morsy. Presidenten deltok ikke i begravelsen. Foto: Khaled Elfiqi / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suleiman døde torsdag morgen i forbindelse med en legeundersøkelse på et sykehus i USA. Han ble 76 år gammel.

Kisten hans var dekket med det egyptiske flagget da han lørdag ble gravlagt i Kairo. Begravelsen var militær.

Flere tusen egyptere fulgte kisten hans gjennom Kairos gater, og mange av dem ropte slagord mot islamistene i Det muslimske brorskap og den nye presidenten Mohamed Morsy. Presidenten deltok ikke i begravelsen.

For islamister og liberalister var den tidligere etterretningssjefen Suleiman et hatobjekt og et symbol på det styrtede Mubarak-regimets systematiske politiske undertrykkelse.

Etter mange år som etterretningssjef kom Suleiman i verdens søkelys da han i noen dager var visepresident før Mubarak måtte gå av i fjor.

De militæres forsøk på å beholde styringen med Suleiman som president slo feil da regimet ble fjernet fra makten av et folkeopprør.

(NTB)

HATOBJEKT:  For islamister og liberalister var den tidligere etterretningssjefen Suleiman et hatobjekt. Foto: Amr Nabil / AP Photo / NTB Scanpix
HATOBJEKT: For islamister og liberalister var den tidligere etterretningssjefen Suleiman et hatobjekt. Foto: Amr Nabil / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media