Egypts innenriksminister overlevde attentat

Mohamed Ibrahim var nær ved å bli drept av en bilbombe i Kairo torsdag. Han slapp unna med skrekken.

BILBOMBE:  Sivilkledde politimenn undersøker den utbrente bilen til Egypts innenriksminister Mohamed Ibrahim i nærheten av hans hjem i Nasr. Foto: Amr Abdallah Dalsh/REUTERS/NTB SCANPIX
BILBOMBE: Sivilkledde politimenn undersøker den utbrente bilen til Egypts innenriksminister Mohamed Ibrahim i nærheten av hans hjem i Nasr. Foto: Amr Abdallah Dalsh/REUTERS/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilbomben gikk av like ved ministerens kolonne, ikke langt fra hans eget hjem i Kairo. Det er første gang på flere år at en bilbombe går av i Egypts hovedstad.

Angrepet er begynnelsen på en bølge av terror, framholder innenriksministeren.

- Det som skjedde i dag, er ikke slutten, men begynnelsen på en ny terrorbølge, sa han på en pressekonferanse etter attentatet.

Den egyptiske regjeringen sier at den vil slå ned på all terror med jernhånd inntil landet igjen er stabilt.

Skyting Bilen til ministeren ble beskutt etter at bomben eksploderte.

Sjåføren som kjørte bilen med bomben, døde under angrepet, ifølge en sikkerhetskilde.

Flere mennesker ble såret under angrepet, men antallet varierer. Ifølge en tjenestemann i helsedepartementet ble sju mennesker såret, mens en kilde i innenriksdepartementet oppgir av fire politimenn ble såret, og at en av dem mistet et bein.

Brorskapet fordømmer Det muslimske brorskap, den islamistiske bevegelsen til den avsatte presidenten Mohamed Mursi, fordømmer drapsforsøket.

- Bombeangrepet som hadde til hensikt å ramme innenriksministeren, er beklagelig, og alliansen fordømmer det sterkt, sier Amr Darrag fra brorskapet på vegne av den islamistiske «anti-kupp-alliansen».

Innenriksminister Mohamed Ibrahim er en av mennene bak den hardhendte behandlingen av tilhengere av Brorskapet. Flere hundre demonstranter er drept av sikkerhetsstyrker etter at Mursi ble avsatt i juli. En rekke ledere fra Brorskapet er dessuten fengslet, deriblant Mursi.

(NTB)

Egytps Innenriksminister Mohamed Ibrahim  Arkivfoto: El-Youm el-Sabaa Newspaper/Reuters/NTB SCANPIX
Egytps Innenriksminister Mohamed Ibrahim Arkivfoto: El-Youm el-Sabaa Newspaper/Reuters/NTB SCANPIX Vis mer