Egypts justisminister måtte gå etter søppeltømmer-uttalelse

Spørsmålet som felte ham: Kan sønnen til en søppeltømmer inneha posisjonen som dommer?

MÅTTE GÅ: Egypts justisminister Mahfouz Saber måtte gå etter å ha svart uheldig på et spørsmål på direktesendt tv. Foto: Egyptian Prime Ministry / AP
MÅTTE GÅ: Egypts justisminister Mahfouz Saber måtte gå etter å ha svart uheldig på et spørsmål på direktesendt tv. Foto: Egyptian Prime Ministry / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kan sønnen til en søppeltømmer inneha posisjonen som dommer?

Det er en problemstilling som har skapt heftig debatt i Egypt den siste tida.

Bakgrunnen for diskusjonen er uttalelsene til landets tidligere justisminister Mahfouz Saber.

Han leverte sin oppsigelse på mandag etter å ha sagt på direktesendt tv at selv med jussutdannelse har ikke «sønnene til søppeltømmere» den riktige sosiale bakgrunnen til å bli dommere, skriver Al Ahram.

- En dommer bør komme fra en passende sosial klasse, med all respekt til søppeltømmere. En dommer bør komme fra en sosial klasse som verken er for lav eller for høy, svarte han på sønner av søppeltømmere bør kunne bli dommere.

Proteststorm Saber sa også at han verdsatte enhver søppeltømmer som opptro sønner til å ta en jussutdannelse, men at han trodde at sønnen ville bli deprimert hvis han ble dommer og ikke ville være i stand til å fortsette i jobben.

Uttalelsene skapte en proteststorm blant egyptere, som blant annet ga uttrykk for frustrasjonen i sosiale medier.

Hasthtagen #dismiss_the_justice_minister" var blant de mest brukte i Egypt på mandag, samme dag som justisministeren leverte sin oppsigelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.