Egypts overgangsregjering nesten på plass

Egypts nye overgangsregjering er søndag i ferd med å komme på plass.

PÅ PLASS Egypts midlertidige president, Adly Mansour, møter den nylig utpekte statsministeren, Hazem al-Beblawi, i kveld er den nye regjeringen i Egypt nesten på plass. AFP PHOTO / EGYPTIAN PRESIDENCY
PÅ PLASS Egypts midlertidige president, Adly Mansour, møter den nylig utpekte statsministeren, Hazem al-Beblawi, i kveld er den nye regjeringen i Egypt nesten på plass. AFP PHOTO / EGYPTIAN PRESIDENCY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den midlertidige regjeringen vil hovedsakelig bestå av teknokrater og liberalere. Statsminister Hazem el-Beblawis (76) har som uttalt oppgave å lede Egypt med støtte fra hæren gjennom et «veikart» før fullstendig sivilt styre, som etter planen gjenopprettes neste år.

Beblawi er selv en liberal økonom. Etter samtaler gjennom helgen pekte han søndag ut en annen liberal økonom, Ahmed Galal, til ny finansminister. Galal har utdanning fra Boston University.

Søndag ble det også kjent at Nabil Fahmy har takket ja til å bli ny utenriksminister. Han har tidligere vært Egypts ambassadør til USA.

Høyesterettsdommer Mohamed Amin el-Mahdy bekreftet at han blir ny justisminister.

Fra før er det kjent at den liberale politikeren og fredsprisvinneren Mohamed ElBaradei blir visepresident med spesielt ansvar for utenrikspolitikken. ElBaradei fikk i 2005 fredsprisen sammen med det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

ElBaradei ble tatt i ed søndag.

Da president Mohamed Mursi ble avsatt av hæren for snart to uker siden, ble det først meldt at ElBaradei var nominert til ny statsminister, men meldingen ble trukket samme kveld på grunn av splittelse rundt kandidaturet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer