STERKE PROTESTER: 22 mennesker skal ha blitt drept og over 1000 skadd i protester de siste dagene. Demonstrasjonene har vært de voldteligste siden revolusjonen i februar. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Scanpix
STERKE PROTESTER: 22 mennesker skal ha blitt drept og over 1000 skadd i protester de siste dagene. Demonstrasjonene har vært de voldteligste siden revolusjonen i februar. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/ScanpixVis mer

- Egypts regjering ber om å få gå av

Militærrådet vurderer om søknaden skal godtas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Egypts regjering ba søndag om å få gå av, og det herskende militærrådet vurderer nå om det skal godta avskjedssøknaden, melder Reuters.

Det har vært sterke demonstrasjoner i Kairo de siste dagene. Det er bekreftet 22 drepte og over 1500 skadde i sammenstøt mellom demonstranter og sikkerhetsstyrker.

Demonstrantene frykter at de midlertidige makthaverne skal klamre seg til makta, etter at tidligere president Hosni Mubarak ble tvunget til å gå av etter opprøret for ni måneder siden.

Det kan bety at militæret forblir ved makta inntil et nytt presidentvalg sent i 2012 eller tidlig 2013.

- Det er en frykt for at de militære myndighetene har kuppet revolusjonen, og at landet har byttet ett regime mot et annet. De ønsker å gjøre slutt på det, sier Al Jazeera-reporter Sherine Tadros.

Myndighetene fastholder imidlertid at valget skal gå som planlagt. Det innledes etter planen 28. november og blir avholdt i etapper over en periode på flere måneder, skriver NTB. Regjeringen ber demonstrantene om å «ta til fornuft».

- Det som har skjedd siden i morges, er farlig, og det har en direkte innvirkning på hvordan landet og revolusjonen vil klare seg, uttaler regjeringen.