GÅR AV: Forsvarsmininster Abdel Fattah al-Sisi avbildet på plakat under en demonstrasjon tidligere i år. For å kunne stille i presidentvalget måtte han gå av som forsvarsminister. Foto:REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
GÅR AV: Forsvarsmininster Abdel Fattah al-Sisi avbildet på plakat under en demonstrasjon tidligere i år. For å kunne stille i presidentvalget måtte han gå av som forsvarsminister. Foto:REUTERS/Amr Abdallah DalshVis mer

Egypts regjering går av

Kan bane vei for feltmarskalk Abdel Fattah al-Sisi, skriver Reuters.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Egypts statsminister Hazem el-Beblawi sier at hans regjering vil å gå av. Dette kan være et mulig første skritt på vei for hærsjef feltmarskalk Abdel Fattah al-Sisi til å erklære sitt president-kandidatur.

- I dag besluttet kabinettet å tilby sin avskjedssøknad til presidenten av republikken, sa Beblawi i en TV-uttalelse mandag, melder Reuters. Han skal ikke ha gitt noen klar begrunnelse for avgjørelsen .

Beblawi ble utnevnt etter at hæren styrtet president Mohamed Morsi sist juli etter massedemonstrasjoner mot hans regjering.

Det statlige nettstedet al-Ahram skrev tidligere i dag at regjeringen hadde gått av. Avisa, som siterer en ikke navngitt kilde, sier beslutningen ble fattet i et 15-minutters statsråd.

-Nødvendig skritt For at feltmarskalk Abdel Fattah al-Sisi skal kunne stille til president må han først forlate sin post som forsvarsminister .

- Dette var et nødvendig skritt i forkant av Sisis kunngjøring om at han vil stille i presidentvalget, skal en egyptisk tjenestemann ha sagt til Reuters .

Fjerningen av Morsi utløste den blodigste politiske krisa i Egypts moderne historie, hvor sikkerhetsstyrker drepte hundrevis av tilhengerne hans og fengslet tusenvis. Hundrevis av sikkerhetspersonell har også mistet livet i uroen .